Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Halton vihkinyt käyttöön uuden keittiöiden sisäympäristölaboratorion Ranskassa

Oy Halton Group Ltd.

Halton vihkinyt käyttöön uuden keittiöiden sisäympäristölaboratorion Ranskassa

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2011 klo 11:51
Julkaisija: Oy Halton Group Ltd.

Halton on avannut uuden, modernin keittiöiden sisäilmalaboratorion Béthunessä, Ranskassa. Laboratorio on suunniteltu sekä asiakasprojektien sisäympäristötutkimuksiin että tuotekehityskäyttöön. Laboratorio täydentää Haltonin globaalia sisäilmalaboratorioiden verkostoa.

Haltonin keittiöilmanvaihdon sisäilmalaboratorio on ainutlaatuinen Euroopassa, sillä se mahdollistaa koko keittiön sisäympäristöolosuhteiden kokonaisvaltaisen tarkastelun. Laboratoriossa voidaan toteuttaa erilaisten ammattikeittiöiden testauksia riippumatta siitä, onko keittiön ilmanvaihto toteutettu huuvilla, ilmastointikatoilla vai täysin räätälöidyillä ratkaisulla tai onko keittiössä käytössä sähkö- vai kaasukäyttöiset keittiölaitteet.

Béthunen sisäilmalaboratorio on varustettu viimeisimmillä mittauslaitteistolla, joka mahdollistaa luotettavat energiankulutuksen sekä keittiön työskentelyolosuhteiden mittaukset.

Merkittävimpänä laitteena on Schlieren -mittausjärjestelmä. Tämä Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan kehittämä teknologia mahdollistaa ruuanlaitossa syntyvien lämpökuormien sekä keittiöilmanvaihdon poistotehokkuuden visualisoimisen.

Haltonilla on viisi sisäympäristölaboratoriota kolmessa eri maanosassa. Laboratorioiden ansioista Haltonin tuotteet kehitetään tai mukautetaan paikallisten markkinoiden tarpeita vastaaviksi. Lisäksi laboratoriot suorittavat asiakaskohteiden sisäympäristötestauksia ja analyysejä.

Haltonin sisäympäristölaboratorioista kolme, mukaan lukien vasta-avattu Béthunen laboratorio, keskittyy kokonaan tai osaksi keittiöiden sisäilmatutkimukseen. Keittiön ilmanvaihtoratkaisuissaan Halton painottaa ennen kaikkea ratkaisujen energiatehokkuutta ja sisäympäristön miellyttävyyttä. Halton on esimerkiksi tuonut markkinoille tarpeenmukaisen ilmanvaihtojärjestelmän, Halton M.A.R.V.E.L:n, joka vähentää ammattikeittiöiden energiankulutusta jopa 50 prosentilla. Järjestelmä on palkittu neljällä innovaatiopalkinnolla.

Béthunen sisäilmalaboratorio
Béthunen laboratorion avasi Mika Halttunen, Haltonin hallituksen puheenjohtaja. Tilaisuudessa olivat mukana naapurikaupunkien pormestarit sekä 70 kutsuvierasta. Tilaisuus oli merkittävä tapahtuma pienessä ammattikeittiöiden ilmanvaihtojärjestelmien maailmassa.

Innovaatioiden merkitys keittiöalalla on entistä tärkeämpää, sillä World Business Council for Sustainable Develomentin julkaiseman raportin (“Energy Efficiency in Buildings, Transforming the Market”), mukaan keittiöt ovat liikekiinteistöjen ja asuinrakennusten yksi eniten energiaa kuluttavimmista toiminnoista.


Lisätietoja:
Anu Korhonen
Viestintäjohtaja
Puh. 040-5016209
Sposti:anu.korhonen@halton.com

Halton Group

Halton on sisäilmastotuotteisiin ja –ratkaisuihin sekä sisäympäristöpalveluihin erikoistunut perheyritys. Haltonin tavoitteena on luoda rakennusten käyttäjille miellyttäviä ja turvallisia sisäympäristöjä, jotka ovat elinkaareltaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja energiatehokkaita. Halton toimittaa ratkaisuja kaupallisiin ja julkisiin kiinteistöihin, teollisuuteen sekä ammattikeittiöihin ja ravintoloihin. Halton on myös yksi tunnetuimmista sisäilmastoratkaisujen toimittajista laivoihin ja öljynporauslautoille. Haltonin osaamis- ja tuotealueita ovat ilmanjako, ilmavirtojen hallinta, paloturvallisuus, keittiöilmanvaihto ja sisäympäristöjen hallinta. Halton perustettiin Suomessa vuonna 1969. Nykyään yhtiö toimii 23 maassa. Vuonna 2010 yhtiön liikevaihto oli 140 miljoonaa euroa. Halton verkossa: www.halton.com tai www.halton.fiHalton on maailman suurimman teknologiapalkinnon, Millennium -palkinnon, yritysyhteistyökumppani. Palkinto myönnetään ihmisten elämänlaatua ja hyvinvointia merkittävästi parantavasta innovaatiosta. Palkinto tuo esiin teknologisia innovaatiota, jotka luovat merkittävää hyötyä ihmisten jokapäiväiseen elämään. Millennium verkossa: www.millenniumprize.fi

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs