Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Forssan seudun innovaatiovuosi 2013 starttaa ideakisalla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Forssan seudun innovaatiovuosi 2013 starttaa ideakisalla

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2013 klo 11:01
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Forssan seudun tavoitteena on tuottaa entistä monipuolisemmin ekologisia tuotteita ja palveluja lähitulevaisuudessa. Tätä tavoitetta lähestytään, kun Forssan seutu starttaa Järkivihreän innovaatiovuoden 31.1. klo 12. Innovaatiovuoden avauksen ja järkivihreän ideakisan julistuksen jälkeen lavalle nousee valtakunnan innovaatioyliaktivisti Anssi Tuulenmäki Aalto-yliopistosta.

Forssan seudun eli Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän elinkeinostrategia perustuu ympäristöystävälliseen sekä kestävää kehitystä tukevaan toimintaan, niin sanottuun järkivihreyteen. Seudun tavoitteena on tuottaa entistä monipuolisemmin ekologisia tuotteita ja palveluja siten, että asukkaat, yritykset, yhteisöt ja päättäjät tunnistavat toimintansa ympäristövaikutukset ja sitoutuvat niiden vähentämiseen. Järkivihreys tarkoittaa sitä, että vihreys kannattaa niin ympäristön kuin taloudenkin lähtökohdista (www.jarkivihrea.fi).

Järkivihreässä ideakisassa etsitään uusia ajatuksia järkivihreän toiminnan vahvistamiseksi. Ideakisa on osa Bright Green Network –verkoston toimintaa. Ideakisaan voi jättää ideoita 30.4. saakka. Parhaimmat ideat palkitaan 28.5. olevassa tilaisuudessa. Forssan kaupunki on luvannut ideakisan pääpalkinnoksi 500 euroa. Luvassa on lisäksi muita palkintoja. Ideakisasta lisää liitteessä ja osoitteessa www.hamk.fi/vihi/ideakisa.

Bright Green Network –toiminnassa mukana olevat organisaatiot ovat sitoutuneet toimimaan uusien ideoiden kehittämisessä, neuvonnassa ja rahoituksen etsimisessä. Tavoitteena on saada kehitettyä uutta yritystoimintaa Forssan seudulle. Bright Green Network -verkostossa toimivat Suomen Keksijäin Keskusliitto, Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy, ProAgria Etelä-Suomi, Lounaplussa, Forssan seudun toisen asteen koulutusklusteri (Faktia Koulutus Oy), Konseptori-hanke (Innopark Programmes Oy), VIHI - Forssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innovaatioiden kehittäminen -hanke (HAMK).

Lisätiedot: Hämeen ammattikorkeakoulu, VIHI - Forssan seudun yritysten vihreän kilpailukyvyn ja innovaatioiden kehittäminen, aluekehityspäällikkö Kirsi Sippola, p. 050 574 5063 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs