Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Filosofi Thomas Nagel haastaa luonnontieteitä teoksellaan Mieli ja kosmos

Basam Books

Filosofi Thomas Nagel haastaa luonnontieteitä teoksellaan Mieli ja kosmos

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 09:49
Julkaisija: Basam Books

Filosofi Thomas Nagel (s.1939) arvostelee uutuussuomennoksessa materialistista ja darwinistista maailmankuvaa. Teos ilmestyi Yhdysvalloissa vuonna 2012, ja se herätti runsaasti keskustelua erityisesti tiedemaailmassa.

Moderni materialismi ei Nagelin mukaan ole kyennyt selittämään yhtä maailman keskeistä piirrettä – nimittäin ihmisten henkisiä ominaisuuksia. Todellisuus ei koostu Nagelin mukaan vain aineesta, vaan myös henkisistä ilmiöistä kuten tietoisuudesta, erilaisista merkityksistä ja arvoista.

Teoksessaan Mieli ja kosmos hän esittää, että materialistinen maailmanselitys on virheellinen, ja että luonnonhistoriassa toimii myös tarkoituksenmukaisia periaatteita, ei pelkästään omalla painollaan etenevä evoluutio. Nagelin teos ei perustu mihinkään uskontoon, sillä hänen maailmankuvansa taustalla on käsitys universumia ohjailevista päämäärähakuisista luonnonlaeista.

Thomas Nagel (s. 1937) on yhdysvaltalainen filosofi sekä New Yorkin yliopiston filosofian ja oikeustieteen professori. Hänet on palkittu Rolf Schockin palkinnolla vuonna 2008. Teoksen on suomentanut Lauri Snellman.

 

Arvostelukappaleet:

anna.ulvinen@basambooks.fi

www.basambooks.fi

 

Liitetiedostot

21-vuotias Basam Books on unohdettuihin klassikoihin, vähän käännettyihin kielialueisiin ja hyvinvointiin keskittyvä kustantamo. Basam Booksin valikoima on laaja: kustannamme kirjoja maailmankirjallisuuden huipuista uuteen fantasiaan, joogasta mindfulnessiin, lastenkirjoista matkakirjallisuuteen ja filosofiasta runouteen.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs