Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » fForum – naisten yrittäjyyttä ja johtajuutta edistämässä

Oulun ammattikorkeakoulu

fForum – naisten yrittäjyyttä ja johtajuutta edistämässä

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2013 klo 14:53
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

fForumin tarina on yksissä kansissa, ja kirja Menestyksen reseptit julkaistaan torstaina 28.11. kello 18 Lasaretin Aurora-salissa. Median tavattavissa on kello 16.30 lähtien projektipäällikkö Terttu Savela ja professori Anna-Maija Lämsä Jyväskylän yliopistosta.

The World Economic Forumin tekemässä sukupuolten tasa-arvo -tutkimuksessa Suomi sijoittui sijalle kaksi. Islanti oli ensimmäinen. Mielenkiintoinen oli kuitenkin tulos, jossa perehdytään neljään tutkimuksen osa-alueeseen, talouteen, politiikkaan, koulutukseen ja terveyteen, tarkemmin. Naisten taloudellisessa osallistumisessa Suomi oli vasta 19. EU on huomauttanut Suomea asiasta ja hallitusohjelmaan on kirjattu tasa-arvon edistäminen. Tasa-arvon maailmanmestaruus on siis lähellä, muttei vielä käsissämme. Haluamme pyrkiä tässäkin ensimmäiseksi.

Oulun seudun ammattikorkeakoulu on merkittävä edelläkävijä naisten yrittäjyyden ja johtajuuden edistämisessä. Korkeakoulussa on luotu menestyksekäs valmennuspaletti, fForum, naisten yrittäjyyden ja johtamisosaamisen kehittämiseen. fForumin neljässä eri koulutusohjelmassa on Pohjois-Suomeen on perustettu 30 uutta yritystä. fForum edusti Suomea EU-komission Yrittävä Eurooppa -kilpailussa Budapestissä vuonna 2011.

 

Irlantilainen yrittäjäkonsultti Paula Fitzsimons saapuu Ouluun

Paula Fitzsimons on luonut Irlannissa menestyksekkään naisten mentorointiohjelman Going for Growth:n, jota hän tätä nykyään vie muihinkin maihin. Viimeksi ohjelma on aloitettu Puolassa. Nyt Fitzsimons haluaa tuoda ohjelman Suomeen. Fitzsimons on Oulun seudun ammattikorkeakoulun vieraana keskustelemassa mahdollisesta yhteistyöstä. Hän osallistuu Menestyksen Reseptit -kirjan julkistamistilaisuuteen. Fitzsimonsin luoman ohjelman tarkoituksena on tukea naisyrittäjiä heidän työssään ja tavoitteissaan kasvattaa yritystään. Lisätietoa Going for Growth -hankkeesta on osoitteessa fitzsimons-consulting.com.

Julkistamistilaisuus järjestetään torstaina 28.11. kello 18 Lasaretin Aurora-salissa Kasarmintie 13:sta.

 

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Terttu Savela, 050 913 35 26, terttu.savela@oamk.fiwww.oamk.f/fforum/menestyksenreseptit

Henkilöjohtamisen professori Annamaija Lämsä, 040 555 3352, anna-maija.lamsa@jyu.fi

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs