Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Centrialle merkittävä projektirahoitus Tekesin Uusi arvonluonti -tutkimushausta

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrialle merkittävä projektirahoitus Tekesin Uusi arvonluonti -tutkimushausta

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 14:58
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria-ammattikorkeakoulu on saanut Fast Wow Effects Boosting SME Business -projektin toteuttamiseen 385 000 euron rahoituksen Tekesin Uusi arvonluonti -tutkimushausta.

Projektilla pyritään parantamaan yritysten mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota uudistumisessa ja uudenlaisen asiakasarvon tuottamisessa. Uudenlainen asiakasarvo voi syntyä perinteisten toimintamallien ulkopuolelta tai niiden rajapinnoilta.

- Digitalisaation laaja käyttöönotto ja yksilöllisten kokemusten korostaminen on saanut aikaan arvonmuodostuksen murroksen, jossa yritykset joutuvat etsimään uusia malleja ja tapoja asiakkaiden ja kumppanien kanssa toimimiseen, sanoo tutkimusyliopettaja Sakari Pieskä.

Wow-efektin syntymiseen voidaan hyödyntää esimerkiksi 3D-skannausta ja -tulostusta, virtuaalitodellisuuksia tai pelejä. Hankkeen laaja-alainen ja tiivis yhteistyö nostaa suomalaista osaamistasoa sekä kehittää yhteistyötä tutkimuksen ja pk-yritysten kesken. Projektin yhtenä tavoitteena on myös yritysten myynnin ja markkinoinnin edistäminen nopeasti toteutettavien wow-efektien avulla sekä projektissa olevien toimijoiden verkottuminen uuden liiketoiminnan edistämiseksi.

Projekti toteutetaan yhteistyönä Centrian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Muina yhteistyötahoina ovat yritysten ja organisaatioiden lisäksi Ochanomizun yliopisto Japanista, Sohar College of Applied Sciences Omanista sekä Oulun yliopiston Center for Internet Excellence (CIE).

Projektin yhteislaajuus on noin miljoona euroa, josta Centrian osuus on noin 550 000 euroa. Centrian toteuttamassa kokonaisuudessa on mukana 11 yritystä eri toimialoilta. Projekti käynnistyy vuoden 2015 alussa ja kestää vuoden 2016 loppuun.

Lisätiedot:
tutkimusyliopettaja Sakari Pieskä, 044 449 2564, sakari.pieska@centria.fi    

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria-ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs