Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Ari Turusen uutuuskirja sietämisen taidosta julkaistaan Taiteiden yössä

Into Kustannus

Ari Turusen uutuuskirja sietämisen taidosta julkaistaan Taiteiden yössä

Tiedote.
Julkaistu: 13.08.2015 klo 15:57
Julkaisija: Into Kustannus

Ari Turusen päivänpolttava historiakirja Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit – Eli miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä julkaistaan Helsingin Taiteiden yön avauksena torstaina 20.8. klo 17 Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7). Tietokirjailija Ari Turusta haastattelee kustannuspäällikkö ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen.

Miksi Aleksandriaan perustettiin kirjasto? Miksi Hangzhoussa virkamiehen piti osata kirjoittaa runoja? Miksi Amsterdam otti vastaan suuren määrän pakolaisia 1600-luvulla? Miksi Isfahanista tuli maailman monikulttuurisin kaupunki?

Aina on ollut ihmisiä, joilla on ollut omasta mielestään lähes jumalallinen oikeus määrätä, mikä on hyvä maku, mistä saa puhua ja mitä tehdä. Ari Turusen uusin kirja käsittelee sietämisen taitoa. Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit loihtii lukijan silmien eteen yhdeksän kaupunkia, jotka omana aikanaan kukoistivat taloudellisesti, tieteellisesti ja taiteellisesti, koska ne sietivät erilaisia ihmisiä ja ideoita. Kaupungeista tuli kohtaamispaikkoja, joissa sormea ei heristelty vaan pikemminkin oltiin vaikutteille alttiita. Ja jos ei aina haluttukaan vaikutteita, annettiin muiden olla rauhassa. Kun ympäristö sallii vapauden ja vieraat vaikutteet, tuloksena on niin talouden, tieteen kuin taiteenkin menestystarina. Ainakin hetkeksi.

Mistä kaupunkien loisto sai alkunsa ja mihin se päättyi? Millaisen perinnön ne jättivät maailmaan? Voisiko talouden elinvoimaisuuden ja luovuuden taata sietämällä persoonallisuuksia, poikkiteloisia mielipiteitä, kritiikkiä ja vähemmistöjä?

VTL Ari Turunen on kirjoittanut useita suosittuja tietokirjoja, jotka käsittelevät ihmisten tapojen historiaa ja maailmankuvien muutoksia. Hänen kirjansa Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa on käännetty viimeksi saksaksi ja turkiksi.

Turunen Ari:
Maailmanhistorian kukoistavimmat kaupungit – Eli miten erilaisuuden sietäminen synnyttää vaurautta ja sivistystä
Into-tieto, ISBN: 978-952-264-375-9, 316 sivua

Painokelpoinen kansikuva & kirjailijakuva
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, 050 4362170

 

Into julkaisee tieto- ja kaunokirjallisuutta sekä Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs