Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Vesiterapian huippuosaaminen kulminoituu VESKU-konferenssissa Savonlinnassa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Vesiterapian huippuosaaminen kulminoituu VESKU-konferenssissa Savonlinnassa

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2013 klo 14:14
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

VESKU – hanke on järjestänyt useita koulutuspäiviä liikunta-, terveys- ja kuntoutusalan ammattilaisille sekä alan opiskelijoille. Hankkeen päätavoitteena on ollut lisätä osaamista vesiliikunnasta ja vesiterapiasta sekä tuottaa uusia vesiliikunta- ja vesiterapiapalveluita Etelä-Savon alueen väestölle. Kaksivuotinen hanke päättyy päätöskonferenssiin.

 ”Vesi liikuttaa ja kuntouttaa, vesiliikunnan ja vesiterapian kehittäminen Etelä-Savossa” – hankkeen päätöskonferenssi järjestetään 23. – 24.5.2013 Ravintola Paviljongissa Savonlinnassa.

Suomessa on tuhansia henkilöitä, joilla erilaiset sairaudet, vammat, leikkausten jälkitilat tai ikääntyminen ovat rajoittaneet itsenäistä toimimista ja liikkumista. Vesi ympäristönä mahdollistaa liikkumisen ja kuntoutuksen ”kuivan maan” harjoitteita paremmin. Vesi on lempeä ja pehmeä elementti liikkumiseen ja se kannattelee kehoa tehden liikkumisesta helpompaa ja kivuttomampaa. Veden vastusta hyödyntäen vesiliikunnasta saadaan kuntoa kohottavaa ja terveyttä edistävää. Vesiliikuntamuotoja kehitetään jatkuvasti ja esimerkiksi vesijuoksusta luonnonvesissä ja uimahalleissa on tullut suosittu liikuntamuoto.

VESKU – hanke

VESKU-hanke on ESR:n ja Etelä-Savon ELY keskuksen rahoittama ja sitä hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakoulun Terveysalan laitos. Hanke on toteutunut vuosien 2011 – 2013 aikana. Hanke sisälsi koulutusta liikunnan ja kuntoutuksen ammattilaisille, uusien vesiliikuntapalvelujen kokeiluja sekä toimijoiden verkostoitumista.  Osaamista kehitettiin mm. lasten ja lapsiperheiden vesiliikunnan ohjauksessa, rentoutumisessa, AquaCircuit-kuntopiiriharjoittelussa sekä osana monien kroonisten sairauksien ja kiputilojen kuntoutusta.

Hankkeeseen osallistuneet liikunta-, terveys- ja kuntoutuspalveluita tuottavat laitokset, kaupungit, kuntoutuskeskukset ja MAMKin opiskelijat kehittivät ja tuottivat uusia vesiliikunta- ja vesiterapiapalveluita. Palvelut on suunnattu monipuolisesti erilaisille kohderyhmille, kuten erityisryhmille, lapsiperheille, työikäisille ja alueella matkaileville.

Päätöskonferenssi kokoaa alan asiantuntijat

Konferenssiin on tulossa 130 osanottajaa keskustelemaan ja kuulemaan alan asiantuntijoiden luentoja. Paikan päällä on myös posterinäyttely. Ohjelmasta enemmän osoitteessa http://www.mamk.fi/vesku

Toivotamme median tervetulleeksi konferenssiin. Annamme myös mielellämme lisätietoja/haastatteluja ja toimitamme valokuvia: lehtori Outi Pyöriä, puh. 050 312 5120 tai outi.pyoria@mamk.fi.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs