Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveystalo osallistuu kansallisen tunnistuspalvelun rakentamiseen

Terveystalo

Terveystalo osallistuu kansallisen tunnistuspalvelun rakentamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2013 klo 10:16
Julkaisija: Terveystalo

Valtiovarainministeriö ryhtyy kehittämään kansallista palveluväylää, joka kokoaa yhteen valtion, kuntien ja yksityisen sektorin sähköiset palvelut. Terveyspalvelualan sähköisen asioinnin edelläkävijänä Terveystalo on mukana järjestelmän kehittämisessä.

Kansallisen palveluväylän tavoitteena on tarjota suomalaisille mahdollisuus entistä helpompaan ja laadukkaampaan sähköiseen asiointiin. Väylä kokoaa yhteen valtion, kuntien ja yksityisen sektorin toimijoiden sähköiset palvelut. Keskeinen osa palvelua on valtion tarjoama yhteinen tunnistusratkaisu.

- Kansallinen tunnistus on erinomainen edistysaskel ja Terveystalo on mielellään mukana sen kehittämisessä. Otamme tunnistuksen käyttöön heti kun se on mahdollista, sanoo Terveystalon tietohallintojohtaja Tuomas Otala.

- Kansallinen palveluväylä on tulossa käyttöön asteittain vuodesta 2015 alkaen, valtiovarainministeriön ICT-johtaja Timo Valli kertoo.

- Terveyspalveluissa potilasturvallisuus ja tietosuoja ovat ehdottoman tärkeitä korkealaatuisen sähköisen asioinnin edellytyksiä. Käyttäjän kannalta korostuu myös palvelun käytettävyys. Sähköisen asioinnin edelläkävijänä Terveystalo haluaa tarjota osaamisensa yhteisen järjestelmäkehityksen hyödyksi, Otala jatkaa.

Terveystalo panostaa vahvasti sähköisen asioinnin innovaatioihin ja kehittämiseen. Yhtiö on ottanut ensimmäisenä terveyspalvelualalla käyttöön mobiiliajanvarauksen yleisimmissä älypuhelinten käyttöjärjestelmissä sekä mobiilitunnistautumisen. Jo puoleen Terveystalon 2 miljoonasta vuosittaisesta lääkärikäynnistä varataan aika verkossa. Sähköisen reseptin käyttäjänä Terveystalo oli ensimmäinen valtakunnallinen yksityinen terveyspalveluyritys. Yksityisasiakkaille, työterveyden yritysasiakkaille ja ammatinharjoittajalääkäreille on omat palvelunsa, joissa onnistuu omien tai yrityksen tietojen hallinnointi.

- Sähköisten palvelujen kehittäminen on kaikkien etu. Terveydenhuollossa on paljon hyödyntämätöntä potentiaalia: teknologian nykyistä laajempi käyttö toisi terveydenhuoltoon toivottua tehokkuutta ja vapauttaisi hoitohenkilökunnan aikaa potilastyöhön, Tuomas Otala sanoo.


Lisätietoja medialle:

Tuomas Otala, tietohallintojohtaja, Terveystalo, puh. 040 567 3774, tuomas.otala@terveystalo.com

Anni Romu, viestintäpäällikkö, Terveystalo, p. 050 571 1887, anni.romu@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2012 oli yhteensä 71,9 miljoonaa euroa ja viime vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen yli 27 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs