Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Terveyshyötymalli vahvistaa moniammatillisuutta ja potilaan omahoitoa

Suomen sairaanhoitajaliitto

Terveyshyötymalli vahvistaa moniammatillisuutta ja potilaan omahoitoa

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2013 klo 10:45
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Hämeenlinnassa otettiin syksyllä 2012 käyttöön uudenlainen toiminnan malli, jonka avulla pyritään saavuttamaan entistä suurempaa terveyshyötyä. Mallia kutsutaankin terveyshyötymalliksi. Samalla uudistettiin johtamisen mallia tukemaan asiakaslähtöistä palvelua.

Mallissa asiakas saa tuekseen hoitoa koordinoivan hoitovastaavan, jolla on tukenaan moniammatillinen tiimi. Siihen kuuluu hammaslääkäri, suuhygienisti, lähihoitaja, sairaanhoitajia, lääkäreitä, fysioterapeutti, ravitsemusterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, A-klinikan edustaja sekä sosiaalityöntekijä.

Terveyshyötypalvelun piiriin kuuluvat asiakkaat, jotka hyötyvät kokonaisvaltaisesta ja suunnitelmallisesta moniammatillisen tiimin hoidosta. Erityisesti malli sopii pitkäaikaissairauksien kuten diabeteksen, reuman ja muistiongelmien tai vanhuuteen tai ravitsemukseen liittyvien sairauksien hoitoon.

- Asiakkaat tulevat palveluun ammattilaisten ohjaaminen erikseen määrätyin kriteerein. Hoidon onnistumisen kannalta tärkeintä on, että asiakas itse sitoutuu hoitoon, palvelukoordinaattori Mariikka Myllyniemi sanoo.

Potilas kirjoittaa oman hoitosuunnitelmansa

Asiakas tulee ensimmäisenä hoitosuunnitelmavastaanotolle, johon hän valmistautuu täyttämällä etukäteen kotona omahoitokyselyn. Siinä kartoitetaan hänen omia näkemyksiä terveydentilasta.

- Hoitosuunnitelmavastaanotolla pyrin kohtaamaan jokaisen omana yksilönään omine arvoineen ja arvostuksineen. Vuorovaikutus perustuu tasa-arvoiseen yhteistyösuhteeseen, jossa asiakas nähdään oman hoitonsa ja elämänsä asiantuntijana. Motivoivan haastattelun avulla tuen potilasta löytämään ratkaisuja omahoitonsa suhteen, kertoo sairaanhoitaja Elina Pohja.

Omahoidon tueksi on tarjolla ryhmätoimintaa, puhelinvastaanottoja, arviointikäyntejä, ryhmävastaanottoja ja moniammatillinen tiimi. Sähköinen terveys- ja hoitosuunnitelma toimii potilaan ja moniammatillisen tiimin kommunikaation mahdollistajana. Potilasta hoitavan tiimin sisällä tieto kulkee paremmin ja potilaan rooli korostuu.

Saumattomuutta uudella johtamisen mallilla

Terveyshyötytiimi on Suomen ensimmäinen avosairaanhoidon tiimi, jossa toimintaa johdetaan teamleaderin koordinoimana.  Vaikka julkisella sektorilla virkavastuullisuudella on keskeinen rooli johtamisessa, tässä uudenlaisessa toiminta- ja johtamismallissa teamleader ei toimi tiiminsä virkavastuullisena esimiehenä. Toimintamalli poikkeaa siis perinteisestä perusterveydenhuollon johtamisen ja toiminnan mallista.

- Saadut kokemukset tiimin toiminnasta ovat olleet erittäin positiivisia. Tiimi on kokenut saaneensa moniammatillisen tiimin tuen, minkä ansiosta toisen ammattilaisen konsultointi on ollut helppoa. Toki näitä samoja asioita saavutetaan asiakkaan hoidossa muutenkin, mutta toimintatapamme on varmistanut ammattilaisten tietoisuuden siitä, että tiimi toimii yhdessä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Lisäksi toimintatavalla on saatu lisättyä saumattomuutta asiakkaiden hoidossa, Myllyniemi kertoo.

Terhon tarina

Olen 56-vuotias mies, Terhoksi kutsutaan. Olen bussikuski ammatiltani. Taidanpa olla tyypillinen suomalainen mies: syön vaimon laittamaa ruokaa hyvällä halulla ja suorastaan pyörryn ruoan jälkeen väsymyksestä sohvalle, norttia menee vähän liikaakin, olutta tulee hörpittyä jokunen pullo viikossa ja välillä tykkään käydä läheisellä lammella ahvenia narraamassa. Vaimo huomauttelee tasaiseen tahtiin liikunnan puutteesta, ja kuulemma meikäläisellä alkaa olla kuppikokokin isompi kuin emännällä itsellään. Ajauduin sitten vaimon patistelemana terveyskeskukseen sairaanhoitajan hoitosuunnitelmavastaanotolle.

Kevät onkin kiireistä aikaa, kun keskiviikkoisin käyn kuntosalilla terveyshyötypotilaiden ryhmässä. Meillä on mahtava porukka koolla! Hammaslääkärin penkkiinkin on jo aika varattuna, kun sairaanhoitaja epäili, että 10 vuoden väli on vähän turhan pitkä. Hampaiden terveys on kuulemma vähintäänkin yhtä tärkeää kuin muukin. Minulle on avattu pääsy omaan terveyskansiooni, josta käsin pääsen esimerkiksi uusimaan reseptini sekä viestittelemään hoitajani ja lääkärini kanssa. Eipähän tarvitse soitella ja odotella vastasoittoa! Viimeksi eilen piippasi puhelin tekstiviestiä, kun terveyskansioon oli tullut lääkärin kommentti sokeriarvostani, joka oli vähän parantunut!

Mariikka Myllyniemi esittelee Hämeenlinnan teamleader -mallia Sairaanhoitajapäivillä torstaina 14.3. klo 16 alkavassa sessiossa 8. Elina Pohja puhuu potilaan roolista hoitosuunnitelman kirjoittamisessa perjantaina 15.3. klo 13.30 alkavassa sessiossa 22.

Lisätietoja

Mariikka Myllyniemi, terveystieteiden maisteri, palvelukoordinaattori, Hämeenlinnan terveyspalvelut, Terveyshyötypalvelut, mariikka.myllyniemi@hameenlinna.fi.

Elina Pohja, sairaanhoitaja, Hämeenlinnan terveyspalvelut, elina.pohja@hameenlinna.fi

Laura Niemi, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi, puh. 050 3738602

Sairaanhoitajaliitto on merkittävä terveydenhuollon vaikuttaja sairaanhoitajia koskevissa asioissa. Tehtävämme on kehittää hoitotyötä ja antaa ammatillista tukea.  Edistämme sairaanhoitajien
asemaa asiantuntijoina paremman terveydenhuollon ja potilaslähtöisen hoitotyön puolesta. Järjestöömme kuuluu yli 51 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs