Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Teidän vai meidän lapset? – Yhteistyön haasteet lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian rajapinnalla

Turun ammattikorkeakoulu

Teidän vai meidän lapset? – Yhteistyön haasteet lastensuojelun ja nuorisopsykiatrian rajapinnalla

Kutsu.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 10:48
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Varsinais-Suomessa on tarjolla laaja kirjo palveluita, asiantuntemusta, ohjelmia ja käytäntöjä lastensuojelun sekä mielenterveyspalvelujen välisen yhteistyön edistämiseksi. Mielenterveyspalvelujen ja lastensuojelun yhteistyö toimii kuitenkin huonosti ja sijoitettujen lasten kohdalla yhteistyön tulokset jäävät heikoiksi.

Turun ammattikorkeakoulun johtama RESME-projekti "On the Borders between Residential Child Care and Mental Health Treatment” on kansainvälinen tutkimus- ja kehittämishanke, joka päättyy maalisuussa 2015. Projektissa on kehitetty muun muassa lastensuojelutyöntekijöiden ja mielenterveystyöntekijöiden täydennyskoulutusta yhteistyön parantamiseksi. Erityisesti työvaihto ja moniammatilliset case-analyysit osoittautuivat erinomaiseksi tavaksi oppia yhdessä ja toisilta.

Projektin tuloksien pohjalta järjestetään keskustelutilaisuus, johon on kutsuttu Turun kaupungin päättäjiä ja muita keskeisiä vaikuttajia TYKS:in psykiatrian yksiköstä sekä Turun seudun lastensuojeluyksiköistä. Tilaisuudessa julkaistaan tutkimusraportti "On the Borders between Residential Child Care and Mental Health Treatment in Europe" ja peilataan teemaa myös partnerimaissa Tanskassa, Saksassa, Liettuassa, Skotlannissa ja Espanjassa.

Tervetuloa kuulemaan lisää ja tapaamaan päättäjiä ja vaikuttajia

tiistaina 3.3.2015 klo 15.00

Turun AMK, ICT-City

kokoustila Siilo, 2 krs. ICT-City A-siipi / Joukahaisenkatu 3.

Tapahtumassa tarjoilu!

 
Lisätiedot:

tutkimusvastaava, lehtori Eeva Timonen-Kallio

044 907 4546

eeva.timonen-kallio@turkuamk.fi

www.resme.eu

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs