Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » TAMKin yliopettaja Nina Kilkku valittiin Euroopan psykiatristen sairaanhoitajien organisaation pääsihteeriksi

Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin yliopettaja Nina Kilkku valittiin Euroopan psykiatristen sairaanhoitajien organisaation pääsihteeriksi

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2014 klo 10:15
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun yliopettaja Nina Kilkku on valittu Euroopan psykiatristen sairaanhoitajien organisaation Horation pääsihteeriksi.  Horation tavoitteena on vaikuttaa mielenterveyshoitotyöhön liittyvään päätöksentekoon Euroopassa ja edistää mielenterveystyön käytännön, koulutuksen, hallinnon ja tutkimuksen kehittämistä.

Valinta tehtiin Horation hallituksen kokouksessa Maltalla. Organisaatio edustaa 26 Euroopan maan psykiatrisia sairaanhoitajia, lisäksi jäseninä on myös alan organisaatioita kuudesta maasta sekä yksityishenkilöitä.

- Tehtävä tarjoaa tilaisuuden vaikuttaa oman alani kehitykseen Euroopassa sekä toimia tiedonvälittäjänä. Tällä valinnalla myös Tampereen ammattikorkeakoulu on entistä näkyvämmin mukana Euroopan tason asioissa, jotka liittyvät hoitotyöhön ja mielenterveysasioihin, Kilkku kertoo.

Horation tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat EU:n eri työryhmät, jotka työskentelevät mielenterveyteen ja hoitotyöhön liittyvien asioiden kanssa sekä sairaanhoitajien muut EU-ryhmät, kuten mm. erikoissairaanhoitajien organisaatio ESNO.

- Tällä hetkellä tiivistä yhteistyötä tehdään erityisesti asiantuntijaryhmässä, joka kehittää depression hoitoa Euroopassa.

Horatio on antanut lausuntoja mielenterveyteen liittyviin EU-dokumenttiin, ollut kuultavana erilaisiin ratkaisuihin liittyen sekä kommentoinut muun muassa hoitotyön koulutuksen EU-direktiivien muutoksia.

Lisätietoja:
- yliopettaja Nina Kilkku, nina.kilkku@tamk.fi, p. 050 511 8754

Kuva: Joel Forsman

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs