Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Suomeen 3 700 uutta työpaikkaa

Esperi Care Oy

Suomeen 3 700 uutta työpaikkaa

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2015 klo 08:45
Julkaisija: Esperi Care Oy

Esperi Care tuo uuden asumispalvelun ikäihmisille

Hoiva- ja terveyspalvelualan yritys Esperi Care Oy on suunnitellut uudenlaisen palveluasumismuodon ikäihmisille ja perustaa kahdeksan uutta Saga-palvelutaloa eri puolille Suomea.  Ensimmäiset kaksi ovat jo rakenteilla Helsingissä. Saga-palvelutaloihin ja uusiin Esperi-hoivakoteihin investoidaan tulevina vuosina yhteensä 240 miljoonaa euroa ja ne työllistävät lähes 3 700 henkilöä.

Saga-palvelutalot tarjoavat uudenlaista palveluasumista asiakkaiden yksilölliset hoidon tarpeet huomioiden. Perinteinen palvelutalon miljöö saa nyt kylpylämäiset puitteet, jonka lisäksi ikäihmisille on tarjolla runsaasti aktiviteetteja, monipuolista kulttuuri- ja harrastustoimintaa, uima-allas- ja saunaosastot, elokuvateatteri, ravintola ja bistro, jalkahoitajat, kampaamo ja lääkäripalvelut.  Sagassa voi esimerkiksi opiskella myös kieliä.

– Olemme uudistaneet Saga-konseptia ja kehittäneet ikäihmisille uudenlaisen asumisen palvelun, jossa yhdistyvät itsenäinen asuminen ja runsaat palvelut, kertoo Esperi Care Oy:n toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni ja jatkaa:

– Kotihoidon kehittäminen on yksi hallituksen kärkihankkeista. Vastaamme tähän uudella kotihoitoa kodilla
-konseptilla, jossa henkilöstömitoituksen sijaan panostetaan yksilölliseen hoitoon.  Saga-palveluasuminen tarjoaa turvallisen, virikkeellisen ja palveluiltaan monipuolisen kodin ikääntyville, jopa pientä ylellisyyttä elämän viimeisiin vuosiin.

Palvelutalon kodit ovat kooltaan 35–80 m2. Asiakkaat voivat joko vuokrata tai ostaa kodin. Kunnilla on mahdollisuus myöntää palveluseteleitä Saga-palvelutaloihin.

Palveluasuminen on mielenkiintoinen vaihtoehto kunnille kotihoidon järjestämisen sijaan, sillä keskitetyn kotihoidon periaatteella toimivissa palvelutaloissa kotihoidon hoitoaika käytetään asiakkaan luona, ei siirtymällä paikasta toiseen. Yksi kotihoitotunti maksaa Kuntaliiton mukaan kunnassa keskimäärin 72 euroa, kun Saga-palvelutalossa vuorokauden keskihinta on 50 euroa ja tehostetussa palveluasumisessa 100 euroa vuorokaudelta. Sadan hengen Saga-palvelutalossa voidaan saavuttaa 1,8 miljoonan euron vuotuiset säästöt tehostettuun palveluasumiseen verrattuna.

Uudet Saga-palvelutalot perustetaan Helsingin lisäksi Lappeenrantaan, Seinäjoelle ja Mikkeliin. Suunnitteilla ovat lisäksi Vantaan Tikkurila, Vaasa ja Lahti. Palvelutaloissa on 60–130 asiakaspaikkaa. Helsingin molemmat Sagat ovat jo rakenteilla. Oulunkylässä sijaitseva, 109 kodin Käpylinna valmistuu joulukuussa ja Munkkiniemen 71-paikkainen palvelutalo ensi vuoden kesäkuussa. Saga-palvelutaloja on tällä hetkellä Helsingin lisäksi Turussa ja Raumalla.

Investoinneilla lisää työpaikkoja

Uusien palvelutalojen lisäksi Esperi Care toteuttaa tänä ja ensi vuonna yhteensä 35 muuta hoiva- ja hoitokotia vanhuksille ja erityisryhmille, mm. kehitysvammaisille. Ne ovat tehostetun palveluasumisen paikkoja, jotka on tarkoitettu ympärivuorokautista apua tarvitseville ja muistisairaille.

Saga-palvelutalojen ja Esperi-hoivakotien investoinnit ovat suuruudeltaan 240 miljoonaa euroa. Esperi Caren liikevaihto nousee näiden investointien myötä 210 miljoonaan euroon.

Investoinneilla on merkittävä vaikutus työllisyyteen. Hoitohenkilöstöä tarvitaan lähes 1 500 ja tukipalveluista eli ruokahuollosta, kiinteistön hoidosta ja siivouksesta vastaavien työntekijöiden tarve on noin 100. Rakennushankkeet työllistävät 2 200 henkilöä.    

– Saga-palvelutalojen ja rakenteilla olevien perinteisten hoivakotien myötä meille valmistuu yhteensä 1 689 uutta asiakaspaikkaa eri puolille Suomea, ja niiden yhteen laskettu työllistämisvaikutus on lähes 3 700 henkilöä, summaa Marja Aarnio-Isohanni.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni, Esperi Care Oy

p. 0400 694 340

marja.aarnio-isohanni@esperi.fi

Haastattelupyynnöt:

Pia Hietanen, Hill and Knowlton Finland Oy

Puh. 040 735 5780

pia.hietanen@hkstrategies.fi

 

Kuvat:

Kuvat Helsingin, Lappeenrannan, Mikkelin ja Seinäjoen Saga-palvelutaloista löytyvät liitetiedostoista sekä osoitteesta osoitteesta www.esperi.fi/fi/medialle

 

 

Liitetiedostot

Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kodinomaisia asumispalveluja asiakkaiden muuttuviin elämäntilanteisiin. Kehitämme uusia, entistä monimuotoisempia asumisen ja tuen malleja ikääntyneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä vammaisille. Lisäksi tarjoamme lääkäripalveluita. Teemme yhteistyötä yli 150 kunnan kanssa ja meillä on 3 000 asukaspaikkaa ympäri Suomea. Työllistämme 3 500 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja liikevaihtomme on noin 130 meur. Esperi Care -konsernin omistajia ovat Capman, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera ja henkilöstö. www.esperi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs