Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Suomalainen mies sinnittelee virtsankarkailun kanssa jopa vuosia ilman apua ja inkontinenssisuojia

SCA Hygiene Products

Suomalainen mies sinnittelee virtsankarkailun kanssa jopa vuosia ilman apua ja inkontinenssisuojia

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2015 klo 14:12
Julkaisija: SCA Hygiene Products

Kaveripiirissä yleisestä vaivasta vaietaan, mutta kumppanille uskalletaan jo puhua

Kyselytutkimus osoitti, että puolet yli 55-vuotiaista suomalaisista miehistä kärsii jonkin asteisesta virtsankarkailusta. Heistä yli 80 % ei käytä mitään inkontinenssisuojia, vaikka vaiva rajoittaa elämää monin tavoin. Valtaosa miehistä uskaltaa puhua kumppanilleen aiheesta, mutta kavereiden kesken aihetta häpeillään ja lääkärille virtsankarkailusta mainitaan harvemmin kuin muissa Pohjoismaissa.1

SCA:n Pohjoismaissa toteutettuun kyselytutkimukseen osallistui 2023 yli 55-vuotiasta miestä, vastaajista 503 oli Suomesta. Virtsankarkailu on yleinen ja kiusallinen vaiva, josta kärsii peräti 51 % yli 55-vuotiaista miehistä. 10 %:lla virtsankarkailua on enemmän kuin muutama tippa ja heistä valtaosa on kärsinyt vaivasta jo vuosia.

Virtsankarkailu hankaloittaa miehen elämää monin tavoin. Lähes kolmasosalla vakavasta virtsankarkailusta kärsivistä miehistä vaiva estää heitä tekemästä normaaliin elämään kuuluvia asioita. Yleisimmin virtsankarkailu estää sosiaalisia aktiviteetteja, kuten kaupassa, elokuvissa tai juhlissa käyntiä. Lisäksi virtsankarkailu voi estää esimerkiksi matkailua tai liikuntaharrastuksia.

Miehet kaipaavat tietoa ennen kaikkea virtsankarkailun hallinnasta, hoidoista ja syistä. Tietoa toivotaan saatavan erityisesti terveydenhuollon ammattilaisilta ja internetistä. Silti vakavastakaan virtsankarkailusta ei ole lääkärille maininnut kuin puolet miehistä, mikä on selvästi vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Reilu kolmasosa vastaajista koki myös kavereille puhumisen vaikeaksi tai erittäin vaikeaksi. Sen sijaan kumppanille virtsankarkailusta puhumista häpesi vain harvat.

Lähes 70 % miehistä ei tuntenut miehille tarkoitettuja inkontinenssisuojia. Yli 75-vuotiaat miehet tunsivat tuotteet huonommin kuin nuoremmat, toisin kuin muissa Pohjoismaissa. Suojia oli käyttänyt vain 7 % miehistä. Hieman useampi käytti suojana paperia ja peräti 83 % sinnitteli vaivan kanssa ilman mitään suojaa.

”Miestenpäivän kunniaksi haluamme lisätä tietoa miesten virtsankarkailusta ja siten poistaa myös siihen liittyvää häpeää. Vaiva on yleinen, mutta sen ei pidä rajoittaa elämää. Haluamme rohkaista suomalaisia miehiä puhumaan aiheesta sekä hankkimaan tietoa, suojia ja apua. Näin miehet saavat ongelman hallintaan ja voivat jatkaa aktiivista elämää”, kertoo SCA:n Brand Manager Annika Stendahl-Viitala.

TENA Menin Keep Control -kampanjan kasvona esiintyvä fiktiivinen ja humoristinen hahmo Stirling rohkaisee miehiä ottamaan asian haltuun, silloin kun sen aika on. Video on katsottavissa osoitteessa YouTube ja www.tenamen.fi.

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:

Annika Stendahl-Viitala, Brand Manager, puh. 09-506 88 333, annika.stendahl-viitala@sca.com

1 SCA:n teettämään kyselytutkimukseen osallistui yhteensä 2032 miestä Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Suomessa haastateltiin 503 yli 55-vuotiasta suomalaista miestä 22.1. ja 1.2.2015 välisenä aikana. 

SCA on maailmanlaajuisesti johtava hygieniatuotteita valmistava metsäyhtiö. Yhtiö kehittää ja valmistaa kestävällä tavalla henkilökohtaisia hygieniatuotteita, pehmopapereita ja metsäteollisuuden tuotteita. Yhtiö myy tuotteita noin 100 maassa vahvojen tuotemerkkien alla. Yhtiön tuotemerkkejä ovat maailman johtavat TENA ja Tork sekä alueelliset, kuten Libresse, Libero ja Lotus. Euroopan suurimpana yksityisenä metsänomistajana SCA on sitoutunut kestävän kehityksen mukaiseen metsänhoitoon. Konsernilla on noin 44 000 työntekijää. Liikevaihto oli vuonna 2014 104 miljardia ruotsin kruunua eli 11,4 miljardia euroa. SCA on perustettu vuonna 1929 ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Yhtiö on listattu NASDAQ OMX Tukholmassa. Lisätietoja osoitteesta www.sca.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs