Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Siitepölykausi lähestyy – luvassa kevyempi kevät allergiselle!

Allergia- ja Astmaliitto ry

Siitepölykausi lähestyy – luvassa kevyempi kevät allergiselle!

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2013 klo 09:54
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Hyvä uutinen siitepölyallergisille: koivun siitepölykaudesta ennakoidaan tänä keväänä heikkoa. Allergia- ja astmaliitto ohjeistaa kuitenkin aloittamaan allergialääkityksen normaalisti, jotta myös oireet pysyvät lievinä.

Allergia- ja astmaliiton mukaan herkät saavat oireita vähäisestäkin siitepölymäärästä. Jos siitepöly on aiheuttanut oireita aiemmin, allergialääkitys on syytä aloittaa normaalisti. Jos oireet ovat olleet ajoittaisia, lääkitys aloitetaan harkinnan mukaan. Tyypillisiä oireita ovat jatkuva vesinuha, aivastelu ja hiekkaisuuden tunne silmissä. Allergia voi aiheuttaa myös väsymystä.

- Allergialääkkeet ovat turvallisia käyttää, eikä niitä tarvitse välttää sivuoireiden pelossa, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta ohjeistaa.

Siitepölyallergian oireita hoidetaan antihistamiinilla, silmätipoilla ja kortisonipohjaisella nenäsuihkeella. Lääkitys aloitetaan parisen viikkoa ennen siitepölykauden käynnistymistä. Kausi ei ole Suomessa vielä alkanut, mutta herkimmät oireilevat jo Keski-Euroopassa kukkivan lepän ja pähkinäpensaan kaukokulkeumista.

- Antihistamiinitableteissa on eroja ja siksi itselle tehokkain lääke löytyy kokeilun kautta. Kun löydät itsellesi sopivan lääkkeen, voit hakea sille reseptin ja saat siten lääkkeet jatkossa edullisemmin, vinkkaa allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta.

Syksyllä aloitettu siedätyshoito voi jo tepsiä
Jos siitepölyallergia on heikentänyt elämänlaatua, Allergia- ja astmaliitto kannustaa harkitsemaan siedätyshoitoa.

- Jos olet aloittanut siedätyshoidon viime syksynä, voit nyt kuulostella oireiden tuloa ennen lääkityksen aloittamista. Siedätyshoito saattaa jo tepsiä ja lääkitykselle ei olekaan tarvetta, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Viime vuonna koivun siitepölykausi oli allergisille poikkeuksellisen raskas. Allergia- ja astmaliitto iloitsee nyt Metsäntutkimuslaitokselta saamastaan tiedosta, että tämän kevään pitäisi olla koivun siitepölyjen osalta kevyempi.

Siitepölyallergiat pähkinänkuoressa -koulutus Helsingissä
Allergia- ja astmaliitto kouluttaa terveydenhuollon väkeä Helsingissä 7.3. Siitepölyallergiat pähkinänkuoressa -koulutuksessa alan asiantuntijat luennoivat mm. allergisesta nuhasta, ristiallergioista ja  siedätyshoidosta.

Toimittajat ovat tervetulleita mukaan tilaisuuteen: to 7.3. klo 8.30 – 16, Allergiatalo, Paciuksenkatu 19, Helsinki.

Lisätietoja toimituksille  
Allergianeuvoja Anne Vuorenmaa, puh. (09) 4733 5202. Viikolla 10 tavoitettavissa poikkeuksellisesti vain maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina. Torstaina paikalla koulutuksessa.

Tiedottaja Elina Demir, puh. (09) 4733 5317, email: tiedotus@allergia.fi

Allergia- ja Astmaliiton Allergianeuvonta
P. 0600 14419. Ma, ti, ke klo 9-13, to klo 13-17. Hinta 0,86 e/min.

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatietouden jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs