Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sexpo järjestää seksologian koulutusta lääkäreille

Sexpo

Sexpo järjestää seksologian koulutusta lääkäreille

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2016 klo 09:31
Julkaisija: Sexpo

Sexpo järjestää Seksologiaa lääkäreille -koulutusviikonlopun lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille 29.-30.10. Koulutuksen tavoitteena on tarjota katsaus seksologian ja seksuaalilääketieteen ajankohtaisiin kysymyksiin ja lisätä valmiuksia ottaa seksuaalisuus puheeksi lääkärin vastaanotolla.

Lääkäri ja Sexpo-säätiön hallituksen jäsen Vilho Ahola näkee koulutuksen täyttävän valtavaa tyhjiötä, joka seksologian osaamisessa lääketieteen alalla on. Ahola toimii yhtenä koulutusviikonlopun kouluttajista.

Kysymykset, jotka lääkärin vastaanotolla voivat asiakasta mietityttää, ovat moninaisia ja liittyvät fyysisiin että psyykkisiin haasteisiin asiakkaan elämässä.

”Asiakkaan seksuaalista hyvinvointia voivat rajoittaa hyvin monenlaiset tekijät: gynekologiset vaivat, psyykkinen kuormitus, miesten eturauhasvaivat, erektiohäiriöt, ehkäisyyn liittyvät asiat, erilaiset kiputilat ja tuki- ja liikuntaelimistön ongelmat, joitakin mainitakseni. Seksuaalisuus on merkittävä osa ihmiselämää, mutta näitä asioita tai sairauden vaikutuksia seksuaalisuuteen ei usein nosteta esiin vastaanotolla”, Ahola jatkaa.

Myös tutkimukset tukevat Aholan käsitystä siitä, että seksuaalisuuteen liittyvät haasteet jäävät usein käsittelemättä lääkärin luona asioidessa. Mikäli hoitohenkilökunta ei ole aloitteellinen seksuaalisuuden puheeksi ottamisessa, voivat potilaan seksuaaliongelmat jäädä kokonaan vaille huomiota.

Aholan mukaan lääkäreiden osaaminen seksologisissa kysymyksissä tukee asiakkaan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin huomioimista potilastyössä.

”Lääkäreiden seksologisen osaamisen vahvistamisella tavoitellaan parempaa hoitoa, kuulluksi tulemisen kokemusta ja parempaa elämänlaatua. Näillä on suuri merkitys hoidon toteutumiselle sekä potilaan jaksamiselle ja kuntoutumiselle laajemminkin.”

Koulutusviikonlopun ohjelma ja lisätiedot löytyvät tästä linkistä.

 

Lisätietoja:

Tommi Paalanen, toiminnanjohtaja

050 469 2937, tommi.paalanen@sexpo.fi

Vilho Ahola, lääkäri, Sexpo-säätiön hallituksen jäsen
vilho.ahola@gmail.com

Sexpo on vuonna 1969 perustettu seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö. Koulutamme seksuaalineuvojia, -terapeutteja ja -kasvattajia sekä ylläpidämme seksuaalineuvontaa, johon tulee tuhansia yhteydenottoja vuosittain. Pyrimme siihen, että jokainen voisi toteuttaa seksuaalisuuttaan tyydyttävästi ja tasapainoisesti. Edistämme seksuaalisen vapauden, tasa-arvon ja seksuaalioikeuksien toteutumista sekä rakennamme avointa ja myönteistä seksuaalikulttuuria. Kannatamme moniarvoista yhteiskuntaa, jossa seksuaalisuuden, sukupuolen ja ihmissuhteiden moninaisuus saa kukoistaa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs