Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Selvitys osoitti: Reumasairauksien hoito turvattava

Suomen Reumaliitto ry

Selvitys osoitti: Reumasairauksien hoito turvattava

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2014 klo 16:46
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Reumasairauksien hoidon tulevaisuus on huolestuttava.Tämä käy ilmi Suomen Reumaliiton ja yhteistyökumppaneiden Reumaviikolla julkaistusta selvityksestä. Siinä kysyttiin tulehduksellisia reumasairauksia sairastavien, reumatologien ja reumahoitajien käsityksiä hoidon tilanteesta ja sairauksien nykymielikuvista.

Suuri joukko reumatologeista eläköityy lähitulevaisuudessa. Reumaliitto muistuttaa, että kehittyneistä hoidoista huolimatta tulehdukselliset reumasairaudet ovat hoitamattomina edelleen vakavia pitkäaikaissairauksia, joihin liittyy liitännäissairauksia.

Vastanneiden mukaan nykymielikuvat reumasairauksista  ovat vanhentuneet eivätkä vastaa enää todellisuutta. Asianmukaisella osaavalla hoidolla reumasairauksia sairastavat voivat säilyttää työ- ja toimintakykynsä ja elää täysipainoista elämää sairaudestaan huolimatta. Juuri siksi  Reumaliitto tuo esiin pikaisen tarpeen turvata alan osaamista.

Reumaliitto käynnisti kumppaneineen Reumaviikolla kampanjansa reumatologien ja fysiatrien koulutuksen lisäämiseksi.

Suomen Reumaliiton, Suomen Reumatologisen yhdistyksen ja Suomen Reumahoitajayhdistyksen kyselyyn vastasi 531 tulehduksellista reumasairautta sairastavaa, 45 reumatologia ja 45 reumahoitajaa.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Riitta Katko, Suomen Reumaliitto, puh. 040 554 6822

Suomen Reumaliitto on valtakunnallinen järjestö, johon kuuluu 160 jäsenyhdistystä ja niihin 42 000 henkilöjäsentä. Liitto tekee työtä reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Liitto on perustettu vuonna 1947.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs