Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Sairaanhoitopiirit ja insinööriopiskelijat yhdessä kohti digitaalisuutta

Turun ammattikorkeakoulu

Sairaanhoitopiirit ja insinööriopiskelijat yhdessä kohti digitaalisuutta

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2016 klo 10:02
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Sairaanhoidon lean-koulutusta tukevaa digitaalista opetuspeliä suunnitellaan ja toteutetaan sairaanhoitopiirien ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Pelin teoriapuolesta ja suunnittelusta vastaavat AMK:n tuotantotalouden opiskelijat ja toteutuksesta Turku Game Lab. Projekti käynnistyi alkuvuodesta 2016 ja on edennyt suunnitellun aikataulun mukaisesti. Valmis opetuspeli luovutetaan Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien käyttöön loppuvuodesta 2016.

Kaizen, kanban, jidoka, poke yoke ja muda ovat suoraan kuin japanin kielen jatkokurssin sanakokeesta. Kyseessä on kuitenkin lean-menetelmän termistöä. Lean perustuu Toyotan kehittämään toiminnanohjausmalliin, jonka perusperiaatteisiin kuuluvat nopea reagointi mahdollisiin ongelmiin, jatkuva parantaminen ja turhien työvaiheiden minimointi asiakaslähtöisyyttä korostaen. Karsimalla lisäarvoa tuottamattomat työvaiheet ja prosessit saadaan samalla kevennettyä henkilöstön työkuormitusta.


Pelillistäminen työyhteisön kehittämisen tukena

Pelit ja pelaaminen liitetään helposti vain ajanviettoon ja hauskanpitoon. Pelillistäminen on kuitenkin toiminnan tai menetelmän muokkaamista peleistä tuttuja elementtejä soveltamalla. Sen avulla tuodaan mielekkyyttä eri ympäristöihin ja toimintatapoihin niin koulutustilanteissa kuin arkisessa työelämässäkin. Lean-peliä hyödynnetään VSSHP:n, SATSHP:n ja VSHP:n henkilöstöjen kouluttamisessa.


Yhteistyö ja tulevaisuus

Yhteistyössä toteutettava projekti tukee monialaista oppimista. Sairaanhoitopiirien ja AMK:n välinen yhteistyö on sujunut loistavasti projektin alusta lähtien.
– Alun järjestäytymisen sekä kattavan teoriapohjan keräämisen jälkeen on ollut mahtava huomata, miten projekti on lähtenyt etenemään. Tehokas tekijäryhmä on toiminut tiiviisti AMK:n henkilökunnan ja sairaanhoitopiirien asiantuntijoiden kanssa, opiskelijaprojektipäällikkö Jesper Forsman kertoo.

Projekti on herättänyt keskustelua uusista yhteistyömahdollisuuksista Turun AMK:n, Turku Game Labin ja sairaanhoitopiirien välillä.

Lisätietoja projektista antavat:

Jesper Forsman, opiskelijaprojektipäällikkö, Turun ammattikorkeakoulu

puh. 040 355 0819

jesper.forsman@edu.turkuamk.fi

 

Antti Meriö, projektipäällikkö, Turun ammattikorkeakoulu

puh. 040 355 0941

antti.merio@turkuamk.fi

 

Riikka Maijala, suunnittelija, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

puh. 050 363 9761

riikka.maijala@tyks.fi

 

Katri Tunttunen, projektipäällikkö, SATSHP Liikelaitos SataDiag

puh. 044 707 7304

katri.tunttunen@satadiag.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs