Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Röntgenhoitaja- ja bioanalyytikko-opinnot käynnistyvät mahdollisesti Keski-Pohjanmaalla

Centria-ammattikorkeakoulu

Röntgenhoitaja- ja bioanalyytikko-opinnot käynnistyvät mahdollisesti Keski-Pohjanmaalla

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2014 klo 10:27
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti lisätä korkeakoulujen aloituspaikkoja määräaikaisesti vähintään kolmella tuhannella vuosina 2014–2015. Hakijasuman purkuun on varattu 123 miljoonaa euroa hallituksen kehyspäätöksen mukaisesti. Lisäys tullaan suuntaamaan erityisesti työelämän kannalta keskeisille aloille, joilla on työvoimatarpeita, sekä uutta kasvua, kilpailukykyä ja hyvinvointia tukeville aloille.

Korkeakoulut ovat antaneet esityksensä ministeriölle 2.5.2014 ja päätöksiä koulutuslisäyksistä odotetaan loppuviikosta. Centria-ammattikorkeakoulu ei hakenut lisää paikkoja, mutta oli yhdessä Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulujen kanssa puoltamassa Metropolia ammattikorkeakoulun esitystä toteuttaa röntgenhoitaja- ja bioanalyytikkokoulutusta Keski-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

- Tällaisella yhteistyöllä voimme turvata sosiaali- ja terveysalan erityisosaamista Keski-Pohjanmaalla myös sellaisilla koulutusvastuualueilla, joita Centrialla itsellään ei ole, sanoo rehtori Pekka Hulkko.

Toteutuessaan Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutuksen toteuttamiseen opettajia, tiloja ja opiskelijapalveluita. Kumpaankin koulutukseen on haettu 12 aloituspaikkaa vuosille 2014–2016. Mikäli Metropolian esitykselle näytetään vihreää valoa, koulutus on mahdollista käynnistää jo tämän vuoden puolella.


Lisätietoja:
rehtori Pekka Hulkko, 044 725 0047, pekka.hulkko@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi    

Centria-ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   16
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             517
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs