Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Oulun yliopisto

Professorinimityksiä Oulun yliopistossa

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 13:24
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote 4.11.2014

Petri Lehenkari solubiologian ja lääketieteellisen kehitysbiologian professoriksi

Lääketieteen tohtori Petri Lehenkari on nimitetty kutsusta Oulun yliopiston solubiologian ja lääketieteellisen kehitysbiologian professoriksi.

Petri Lehenkari (18.8.1970, Oulu) on väitellyt lääketieteen tohtoriksi Oulun yliopistossa 1997. Solubiologian dosentiksi Oulun yliopistoon hänet on nimitetty 2001. Lehenkari on toiminut eri tutkimus- ja opetustehtävissä Oulun ja Turun yliopistoissa ja Oulun yliopistosairaalassa vuodesta 1992. 1998–2000 hän työskenteli vierailevana post doc -tutkijana University College Londonissa. Solubiologian ja kehitysbiologian professorin tehtävässä Oulun yliopistossa hän on toiminut vuodesta 2005.

Petri Lehenkarin tutkimus on uteliaisuuteen perustuvaa translationaalista tutkimusta, jossa solubiologiaa sovelletaan kliiniseen lääketieteeseen tai käytetään potilaista eristettyjä solu- ja kudosnäytteitä. Uransa aikana hän on tutkinut monipuolisesti lukuisia solujen, erityisesti luuston solujen perusbiologiaan ja -fysiologiaan liittyviä kysymyksiä. Viime aikoina hän on suuntautunut tutkimaan kantasolujen osuutta reumassa, syövän synnyssä ja kehittymisessä ja erityisesti rustokudoksen uusiutumisessa.

Hannu Martikainen synnytys- ja naistentautiopin professoriksi

Lääketieteen tohtori Hannu Martikainen on nimitetty Oulun yliopiston synnytys- ja naistentautiopin professoriksi.

Hannu Martikainen (s. 19.10.1956, Oulu) on väitellyt lääketieteen tohtoriksi Oulun yliopistossa 1982. Synnytys- ja naistentautien dosentiksi Oulun yliopistoon hänet on nimitetty 1990. Martikainen on toiminut eri opetus-, tutkimus- ja kliinisissä tehtävissä Oulun yliopistossa ja Oulun yliopistosairaalassa vuodesta 1977. Ylilääkärinä hän on toiminut vuodesta 1999 ja osa-aikaisena professorina vuodesta 2012 lähtien.

Hannu Martikainen on tutkinut sekä miehen että naisen hedelmällisyyteen ja hormonitoimintaan liittyviä aiheita. Tutkimustyön avulla on kehitetty entistä yksinkertaisempia ja turvallisempia lisääntymisongelmien hoitomuotoja.

Leena Paasivaara terveyshallintotieteen professoriksi

Terveystieteiden tohtori Leena Paasivaara on nimitetty Oulun yliopiston terveyshallintotieteen professoriksi.

Leena Paasivaara (s. 14.8.1962, Rautavaara) on väitellyt terveystieteiden tohtoriksi Oulun yliopistossa 2003. Dosentiksi Itä-Suomen yliopistoon hänet on nimitetty 2006. Paasivaara on 1980- ja 90-luvuilla työskennellyt sairaanhoitajana ja osastonhoitajana. 2000–2002 hän toimi amanuenssina ja tutkijana Oulun yliopistossa. Sen jälkeen hän työskenteli apulaisprofessorina ja lehtorina. Vuodesta 2010 hän on hoitanut Oulun yliopiston terveyshallintotieteen professorin tehtävää.

Professori Paasivaaran tutkimusalue on ennakoiva päätöksenteko kehitettäessä terveydenhoitopalveluja. Aihetta hän on tutkinut sekä asiakkaan, työntekijöiden että organisaation näkökulmasta.

Professorinimitys Oulun yliopiston luonnontieteellisessä tiedekunnassa

Matti Alatalo teoreettisen fysiikan professoriksi

Tekniikan tohtori, dosentti Matti Alatalo on nimitetty Oulun yliopiston teoreettisen fysiikan professoriksi.

Matti Alatalo (s. 22.8.1963, Pudasjärvi) on väitellyt tekniikan tohtoriksi Teknillisessä korkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopisto) 1994. Hän on vuodesta 1990 työskennellyt eri tutkimustehtävissä Helsingin yliopistossa ja Teknillisessä korkeakoulussa. 1995–97 hän oli post doc -tutkijana Brookhaven National Laboratoryssa Yhdysvalloissa. Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa hän on toiminut elektroniikan materiaaliteknologian professorina 2003–2008 ja sen jälkeen tieteellisen laskennan professorina.

Alatalon tutkimusalue on kiinteän aineen fysiikka ja erityisesti tietokonemallintaminen. Hän on tutkinut mm. puolijohde- ja metallimateriaaleja, materiaalien pinnoilla tapahtuvia ilmiöitä ja nanopartikkeleita. Alatalon kehittämiä laskennallisia menetelmiä sovelletaan nykyisin laajalti esimerkiksi positronifysiikassa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs