Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » PHSOTEY tiedottaa: Uusi sähköinen hoitopolku valmistaa tekonivelleikkaukseen tulevaa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Uusi sähköinen hoitopolku valmistaa tekonivelleikkaukseen tulevaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2016 klo 13:22
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Uusi sähköinen hoitopolku valmistaa Päijät-Hämeen keskussairaalaan tekonivelleikkaukseen tulevaa. Se kuvaa hoidon etenemisen vaihe vaiheelta ennen ja jälkeen leikkauksen. Videot, kuvat ja tekstit yhdessä tukevat potilasta ja luovat turvallisuuden tunnetta. Vastaavaa sähköistä hoitopolkua ei tiettävästi ole muualla aiemmin toteutettu.

Hoitopolku päätettiin tehdä lonkan ja polven tekonivelpotilaille, koska he ovat suurin yksittäinen leikkauspotilasryhmä. Eri puolilla Päijät-Hämettä asuvat potilaat kulkevat läpi samat hoitovaiheet.

Tukea etukäteen potilaalle

Tekonivelleikkaukseen tulevien potilaiden tulee omaehtoisesti valmistautua leikkaukseen etukäteen. Sähköisen hoitopolun avulla voidaan tukea ihmisten omahoitoa tarjoamalla tietoa ja valmennusta.

Hoitopolun avulla potilaat saavat tukea valmistautumiseen. Tieto on koottu helposti omaksuttavaksi ja se löytyy yhdestä paikasta. Potilaan on helpompi ymmärtää ja toteuttaa harjoitteluohjelmia, kun mukana on tekstin lisäksi videoita ja kuvia. 

- Ennen leikkausta annettavalla ohjauksella voidaan lisätä potilaiden omahoitoa ja aktiivisuutta, sitoutumista harjoitteluun ja valmiuksia kivun hallintaan, kertoo erityisasiantuntija Helena Naboulsi.

Hoitopolku toteutettiin Päijät-Hämeen keskussairaalassa yhteistyössä erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Kehittämistyössä on ollut mukana sairaanhoitajia, fysioterapeutteja ja kuntohoitajia keskussairaalasta, Lahdesta, Heinolasta, Oivasta ja Aavasta.

Lonkan ja polven tekonivelleikkausten määrä on valtakunnallisesti vuodesta 2000 lähes kaksinkertaistunut vuoteen 2013, mutta tekonivelleikkauksia tekevien sairaaloiden määrä on vähentynyt. Päijät-Hämeen keskussairaala on kuuden eniten leikkaavan sairaalan joukossa. Vuonna 2013 lonkan- ja polven tekonivelleikkauksia tehtiin keskussairaalassa 889 kappaletta.

Seuraava, keuhkosairauksiin liittyvä hoitopolku on jo työn alla.

Lonkan ja polven tekonivelleikkauksen hoitopolkuun voi tutustua hyvis.fi –sivustolla. Sivuston kautta potilaat voivat myös olla yhteydessä sähköisesti ammattilaisiin. 

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Helena Naboulsi, 044 440 6274

 

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs