Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Päivystysten toimintakyky turvataan

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Päivystysten toimintakyky turvataan

Tiedote.
Julkaistu: 11.01.2015 klo 11:22
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Haartmanin ja Malmin päivystykset ovat olleet jouluna ja vuoden vaihteessa ruuhkaisia. Päivystyksissä on ollut potilaita hoidettavana selvästi enemmän kuin aikaisempina vuosina vastaavana ajankohtana. Päivystysten painetta on lisännyt se, että potilaat ovat joutuneet ajoittain odottamaan päivystyksissä jatkohoitoon pääsyä. Hoidon kokonaisuus ei ole toiminut kaikilta osin parhaalla mahdollisella tavalla.

- Ammattitaitoinen henkilöstömme on selvinnyt haasteellisessa tilanteessa erinomaisesti, päivystystoimintojen johtajalääkäri Mia Laiho kiittää.

- Potilaiden kannalta päivystysten ruuhkat ovat valitettavasti tarkoittaneet sitä, että kiireellisimpien potilaiden mennessä jonon ohi, toisten odotusajat ovat kasvaneet kohtuuttoman pitkiksi, jatkaa Laiho.

Päivystysten toimintakyky tulee turvata kaikissa olosuhteissa. Kuntalaisten tulee voida luottaa siihen, että he saavat tarvittaessa apua kiireellisissä tilanteissa vuorokauden ajasta tai viikonpäivästä riippumatta. Arkisin päiväaikaan tästä huolehtivat terveysasemat ja muina aikoina päivystykset.

- Henkilöstön huoli on kuultu. Lähdemme selvittämään välittömästi päivystysten tilannetta yhdessä päivystyksen johdon, henkilöstön ja muiden yhteistyötahojen kanssa, lupaa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkö Hannu Juvonen.

Sosiaali- ja terveysvirasto muistuttaa, että terveysneuvonta puh. 09 310 10023 palvelee helsinkiläisiä ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Lisätietoja medialle:

  • Mia Laiho, päivystystoimintojen johtajalääkäri, puh. 050 402 2903, mia.laiho(at)hel.fi
  • Hannu Juvonen, virastopäällikkö, puh. 040 661 4215, hannu.juvonen(at)hel.fi

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, puh. 050 380 9738, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs