Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Opiskelijoiden kehittämä kotikuntolaite markkinoille loppuvuodesta

Oulun ammattikorkeakoulu

Opiskelijoiden kehittämä kotikuntolaite markkinoille loppuvuodesta

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 07:30
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulussa (Oamk) on neljän vuoden aikana kehitetty Weela-kotikuntolaitetta monialaisessa opiskelijatiimissä. Idean ympärille on myös rakentunut yritys Welapro Oy, jonka perustajia ovat Oamkista insinööriksi valmistunut Miikka Kurunlahti ja insinööriksi opiskeleva Tuomas Lehto. He molemmat ovat olleet jo opiskeluaikoinaan projektissa mukana.

Laitteen tarina alkoi vuonna 2010, jolloin Mauno Kurunlahti sai idean kotikuntoiluun soveltuvasta, matalan kynnyksen lihaskuntolaitteesta. Vuonna 2011 hän toi ideansa Oamkille, jossa laite rakennettiin toimivaksi kokonaisuudeksi. Laitteen kehitystyössä on ollut mukana yli kolmekymmentä Oamkin opiskelijaa kuudesta eri koulutuksesta: viestinnästä, fysioterapiasta, hyvinvointitekniikasta, tekniikasta, liiketaloudesta ja tietotekniikasta. Yhteistyötä on tehty lisäksi Savonia-ammattikorkeakoulun muotoilun koulutuksen opiskelijoiden kanssa.

Työelämälähtöisessä ja moniammatillisessa projektissa on tähän mennessä kertynyt yhteensä yli 300 opintopistettä ja kymmenen opinnäytetyötä. Näiden lisäksi on tehty harjoitteluita ja projektiopintoja. Tiivis yhteistyö Oamkin kanssa jatkui vuoden 2015 loppuun saakka. Tästä eteenpäin Welapro Oy vastaa kehitystyöstä, mutta yhteistyötä Oamkin kanssa on tarkoitus jatkaa sopivissa yhteyksissä.

Tämän vuoden loppupuolella markkinoille tuleva Weela on älykäs kuntolaite koko kehon lihaskuntoharjoitteluun. Kooltaan Weela on pieni ja kevyt, mutta tuottaa vastusta portaattomasti nollasta sataan kiloon. WeelaTrainer-älylaitesovelluksessa käyttäjät saavat henkilökohtaisen harjoitusohjelman ja opastusvideot sekä voivat seurata kehitystään.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Miikka Kurunlahti, Welapro Oy, 044 971 8890, miikka.kurunlahti@weela.fi

weela.fi

Oamk on yksi Suomen arvostetuimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Koulutamme ammattilaisia ja kehitämme Pohjois-Suomen kilpailukykyä yhdessä työelämän kanssa. Vuosittain meiltä valmistuu lähes 1 500 asiantuntijaa alueen työelämän tarpeisiin. Opetuksesta sekä tutkimus- ja kehitystyöstä vastaa 640 oamkilaista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs