Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Nuoret Pohjoisessa -tutkimus selvittää nuorten miesten hyvinvointia ja syrjäytymisriskiä

Oulun yliopisto

Nuoret Pohjoisessa -tutkimus selvittää nuorten miesten hyvinvointia ja syrjäytymisriskiä

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2014 klo 10:34
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto, terveystieteiden laitos
Tiedote 20.10.2014

Nuoret Pohjoisessa -tutkimus selvittää nuorten miesten hyvinvointia ja syrjäytymisriskiä

Oulun yliopiston terveystieteiden laitoksen tutkimuksessa Nuoret Pohjoisessa selvitetään yhdessä Suomen puolustusvoimien kanssa, voidaanko henkistä hyvinvointia mittaavien kyselyiden ja niistä saatavien psykososiaalisten tietojen perusteella ennustaa nuoren miehen hyvinvointia, menestymistä varusmiespalveluksessa ja hänen mahdollista syrjäytymisriskiään. Lisäksi tutkitaan eri viranomaisten yhteistyötä nuorten miesten syrjäytymisen estämiseksi ja nuorille suunnattujen palvelujen parantamiseksi.

Tutkimuksen kohderyhmänä ovat kaikki tänä syksynä kutsuntoihin osallistuvat miehet Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnissa. Näitä noin 4800 miestä pyydetään täyttämään kutsuntatilanteessa tutkimukseen liittyvä kyselylomake.

Nuoret Pohjoisessa -tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää kokonaismaanpuolustuksessa sekä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tiedetään, että nuorten palveluja tulee tarjota matalan kynnyksen palveluina mahdollisimman varhain ja siten, että nuori jaksaa vielä itse auttaa itseään ja olla osallisena häntä koskevissa asioissa. Tältä osin tutkimuksen tavoitteena on tehokkaampi, eri toimijoiden ja nuoren yhteinen tilannekuva ja sen avulla tuotettu joustavampi viranomaisyhteistyömalli, joka auttaa osaltaan kehittämään nuorten varhaisia palveluita.

Tutkimuksen tieteellinen osuus ja käytännön kehittämistyö nivelletään yhteen. Se nopeuttaa hankkeen tulosten jalkauttamista osaksi muita vakiintuneita toimintoja ja tukee alueellista sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämistyötä.

Lisätietoja:
FT, dosentti, yliopistotutkija Tuula Hurtig, terveystieteiden laitos, Oulun yliopisto, puh. 040 718 1372, sähköposti: tuula.hurtig@oulu.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs