Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Nuhasää kertoo, missä räkä lentää

Terveystalo

Nuhasää kertoo, missä räkä lentää

Tiedote.
Julkaistu: 01.11.2013 klo 12:44
Julkaisija: Terveystalo

Syksyn ja talven flunssakausi on taas käsillä. Terveystalon Nuhasää-sovellus kertoo, missä juuri nyt sairastellaan. Nuhasään löydät veloituksetta Terveystalon verkkosivuilta osoitteesta www.terveystalo.com/nuhasaa.

Nuhasää kertoo reaaliajassa sääkartan tapaan, missä päin Suomea juuri nyt sairastetaan hengitystulehduksia ja niiden liitännäissairauksia. Infektiotilanne perustuu Terveystalon valtakunnallisesta potilastietojärjestelmästä koottuun diagnoosi- ja postinumerotietoon.

Talvikuukaudet ovat hengitystieinfektioiden kulta-aikaa. Kylmä ilma ja ihmisten keskittyminen sisätiloihin kouluissa, päiväkodeissa ja työpaikoilla tarjoaa tartunnoille laajat leviämismahdollisuudet.

Nuhasään perusteella jokainen voi varautua sairastumisriskiin huomioimalla ennaltaehkäisyn omassa arjessaan. Esimerkiksi lisäämällä käsienpesua ja suuntaamalla yskiminen ja aivastukset vaikkapa omaan kainaloonsa voi hillitä tautien leviämistä. Toisia päin tai omaan kämmeneen köhiminen on omiaan levittämään tartuntaa. Kausi-influenssaa vastaan tepsii influenssarokote.

Lähteenä maan laajin potilastietokanta

Terveystalon Nuhasää yhdistää lääketieteellisen osaamisen tekniseen tietotaitoon. Nuhasään esittämät diagnoositiedot on määritelty tarkasti lääketieteen ammattilaisten kanssa.

Terveystalon potilastietojärjestelmässä on 3,5 miljoonan suomalaisen terveystietoja. Se on maan suurin yhtenäinen potilastietojärjestelmä.

- Terveystalo on ainoa yksityinen terveydenhuollon toimija Suomessa, joka voi toteuttaa vastaavan valtakunnalliseen tietoon perustuvan sovelluksen. Yhtenäisen potilastietojärjestelmämme piirissä on Terveystalon 150 toimipaikkaa, joiden lääkärien tekemistä diagnooseista kartan tiedot kootaan, kertoo Terveystalon tietohallintojohtaja Tuomas Otala.

Sähköisen asioinnin edelläkävijänä Terveystalo kehittää palveluitaan asiakkaitaan kuunnellen. Nuhasää, kuten monet muut Terveystalon erottumista tukevat sovellukset on toteutettu yhteistyössä pienten suomalaisten teknologiayritysten kanssa.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme ainutkertaisia palveluita. Pieni kumppani on ketterä ja halukas kehittämään uutta. Yksittäisten erottautumista tukevien palveluiden tuottamiseen pienemmät kumppanit ovat oivallisia, Tuomas Otala sanoo.

- Nuhasää on oivallinen esimerkki nykyaikaisen kehitystyön nopeudesta. Kymmenen päivää ensimmäisen palaverin jälkeen uusi palvelu oli jo toiminnassa. Nuhasää toimii toivottavasti suunnannäyttäjänä myös muille yrityksille, jotka pohtivat mitä heidän tietovarannoillaan voidaan tehdä ja miten näitä tietoja voitaisiin visualisoida uusilla tavoilla, toteaa toimitusjohtaja Tapio Nurminen palvelun toteuttaneesta Flo Apps Oy:sta.

Tutustu Nuhasäähän osoitteessa www.terveystalo.com/nuhasaa


Lisätiedot:

Tuomas Otala, tietohallintojohtaja, Terveystalo, puh. 040 567 3774, tuomas.otala@terveystalo.com

Jaakko Halonen, yleislääketieteen erikoislääkäri, Terveystalo, puh. 044 722 2033, jaakko.halonen@terveystalo.com

Tapio Nurminen, toimitusjohtaja, Flo Apps, puh. 0400 607 358, tapio.nurminen@floapps.com

Anni Romu, viestintäpäällikkö, Terveystalo, puh. 050 571 1887, anni.romu@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja lähes 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2012 oli yhteensä 71,9 miljoonaa euroa ja viime vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen yli 27 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Auron-ketju on Suomen johtava fyysisen hyvinvoinnin ja fysioterapiapalveluiden tuottaja. Auron-ketjulla on 90 toimipistettä 70 paikkakunnalla. www.auron.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs