Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Nettiadressi Kellokosken sairaalan säilyttämisen puolesta keräsi 5348 nimeä

Pilgrim Oy

Nettiadressi Kellokosken sairaalan säilyttämisen puolesta keräsi 5348 nimeä

Tiedote.
Julkaistu: 04.09.2015 klo 08:15
Julkaisija: Pilgrim Oy

Tuusulan päättäjät perustelevat Kellokosken sairaalan säilyttämistä HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindenille perjantaina 4. syyskuuta

Nettiadressi Kellokosken sairaalan säilyttämisen puolesta keräsi kuluneen kesän aikana kaikkiaan 5348 nimeä. Adressin allekirjoituksineen luovuttaa HUS:n toimitusjohtaja Aki Lindenille Tuusulan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Arto Lindberg. Mukana on Tuusulan kannanotto kh 24.8.2015. Delegaatioon Lindbergin lisäksi kuuluvat mm. kunnanjohtaja Hannu Joensivu, kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Kervinen sekä kunnanvaltuuston 2. varapuheenjohtaja Veikko Seuna.

Tuusulan päättäjien mielestä Kellokosken sairaalan toimintaa on jatkettava. Kellokosken ja sen ympäristön edut korostuvat etenkin pitkäkestoisen kuntoutushoidon ja oikeuspsykiatrian alueilla, jotka ovat koko sairaanhoitopiirin tasoista toimintaa.

Nuorisopsykiatrian osalta etäisyys kasvukeskuksiin ja potilaiden kotikulmiin voi olla myös hyvä lähtökohta, samoin sairaalakoulun toiminnan kannalta Kellokoski–Ohkolan (Kalliomaan koulun) sijainti.

HUS:n esittämiin laskelmiin 85 meuroa Kellokosken sairaalan saneerauskustannuksista on suhtauduttava varauksellisesti. Kellokosken sairaalan suurimman käyttäjän Helsingin näkökulmasta syytä olisi myös arvioida Helsingissä keskellä arvostettua kantakaupunkia sijaitsevien Auroran ja Hesperian alueiden muuntamista asuinkäyttöön.

Sairaalan säilyminen taajamassa on taajaman elinvoiman kannalta tärkeä tekijä. Tämä saattaa HUS:n näkökulmasta olla pieni tai irrallinen tekijä mietittäessä potilaiden hoidon järjestämistä, mutta on syytä huomata, että sairaalaa koskeva päätös koskee niitä n. 5000 alueen asukasta, jotka palveluita käyttävät tavalla tai toisella. Lisäksi potilaiden, joiden näkemyksiä on ollut nähtävillä Pelastetaan Kellokosken sairaala! -kampanjan Facebook-sivulla, oma kanta Kellokosken säilyttämisestä hyvänä hoitopaikkana olisi kuultava.

Sairaala on vahva osa Kellokosken imagoa ja yhdessä olemisen ja välittämisen henkeä. Kellokoskella sairaala ja kylä ovat kasvaneet yhteen. Kellokoski voi tarjota sellaisen ympäristön potilaille, jota ei pääkaupunkiseudulta löydy, mistä kertoo psykiatrian uraauurtava kehitystyö juuri Kellokosken sairaalassa.

Lisätietoja:


Auli Herttuainen                              
Kampanjakoordinaattori                    
p. 040 1530 150                                  
kellokoski4ever@gmail.com                    


Jussi Salonen
Kunnanvaltuutettu, Tuusula
p. 0400 450 810
jussi.salonen@saunalahti.fi

 

 

 


 

 

 


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs