Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ministeri Risikko: Terveydenhuollossa tarvitaan moniammatillista johtamista

Sosiaali- ja terveysministeriö

Ministeri Risikko: Terveydenhuollossa tarvitaan moniammatillista johtamista

Julkaistu: 18.01.2011 klo 11:35
Julkaisija: Sosiaali- ja terveysministeriö

Ministeri Risikon mukaan terveydenhuollossa tarvitaan moniammatillista johtamista ja tätä tukee uusi terveydenhuoltolaki.

Ministeri Risikon mukaan terveydenhuollossa tarvitaan moniammatillista johtamista ja tätä tukee uusi terveydenhuoltolaki.

"Terveydenhuoltolain mukaan toimintayksikön johtamisessa on oltava moniammatillista asiantuntemusta, joka tukee laadukkaan ja turvallisen hoidon kokonaisuutta, eri ammattiryhmien yhteistyötä sekä hoito- ja toimintatapojen kehittämistä", totesi peruspalveluministeri Paula Risikko tiistaina 18. tammikuuta Osastonhoitajapäivillä Helsingissä.

Hoitohenkilöstö muodostaa yli puolet terveydenhuollon henkilöstöstä. Hoitotyön johtajat toimivat sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköissä strategisessa johdossa, keskijohdossa ja esimiestyössä. Heidän tehtävänään on luoda edellytykset turvalliselle, vaikuttavalle, laadukkaalle ja tulokselliselle hoitotyölle.

Tutkimusten mukaan hoitotyössä vaikutusmahdollisuuksia ei yleensä pidetä kovin hyvinä. Kuitenkin oikeudenmukaisena koettu johtaminen ja vaikutusmahdollisuudet ovat tärkeitä työn hallinnassa ja kuormittavuudessa sekä tukevat työntekijän sitoutumista organisaatioon ja ammattialaan.

"Terveydenhuollon toimintayksiköissä on oltava osaavia hoitotyön johtajia, jotka johtavat ja kehittävät hoitotyötä toimintayksikön kokonaisstrategian ja perustehtävän mukaisesti", ministeri korosti.

"Viime vuosina hoitotyön johtajien määrää on kuitenkin vähennetty, mikä on johtanut vastuun pirstoutumiseen hoitotyön ammatillisesta toiminnasta sekä koordinaation heikentymiseen hoitotyön kokonaisuudesta" totesi ministeri.

Sosiaali- ja terveysministeriö on tukenut hoitotyön johtamisen kehittämistä Kaste-ohjelmaan perustuvalla toimintaohjelmalla "Johtamisella vaikuttavuutta ja vetovoimaa hoitotyöhön" sekä ohjelman alueellisella toimeenpanolla.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Marjukka Vallimies-Patomäki, p. 09 160 74170

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs