Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Mikroverenkiertoa hoitamalla voitaisiin edistää kansantautien hoitoa

BEMER Nordic

Mikroverenkiertoa hoitamalla voitaisiin edistää kansantautien hoitoa

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2015 klo 11:58
Julkaisija: BEMER Nordic

Saksalaiset Prof. Dr. med. Rainer Klopp ja Dr. Med. Ralf Burger vierailivat Suomessa kertomassa mm. mikroverenkierron merkityksestä ihmiselle. Klopp on kehittänyt signaalin, jonka avulla voidaan antaa fysikaalista verisuoniterapiaa. Mikroverenkierron merkitys korostuu esimerkiksi diabeetikoilla, joille saattaa kehittyä erilaisia liitännäissairauksia.

Mikroverenkierto heikkenee vuosien kuluessa väistämättä, mutta sen toimintaa voidaan tehostaa fysikaalisella verisuoniterapialla. ”Mikroverenkierrosta puhutaan liian vähän ja sen merkitys on päässyt unohtumaan terveydenhoidossa”, professori Klopp toteaa.

Jopa 73 % potilaista ei osaa hoitaa sairauttaan

Radiologi Ralf Burgerin mukaan jopa 73 % potilaista ei osaa hoitaa itseään suositusten mukaisesti. Tyypin 2 diabeetikoista 75 % kuolee hapen puutteesta johtuviin sydänsairauksiin. Viidessä suurimmassa EU-maassa käytetään 60 % terveydenhuollon kuluista diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien sekä selkäsairauksien hoitoon.

Mikroverenkierron heikkeneminen aiheuttaa hiusverisuonten vaurioitumista. Siitä johtuvat diabeteksen lisäsairaudet, kuten neuropatia, voivat aiheuttaa vakavia komplikaatioita, pahoja haavaumia tai jopa jalan amputaation. Ralf Burgerin mukaan Saksassa amputoidaan joka 12. minuutti diabeetikon jalka.

Fysikaalisesta verisuoniterapiasta on apua myös diabeteksen sekä sydän- ja verisuonitautien liitännäissairauksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Se korjaa mikroverenkierron toimintaa ja edistää mm. vaarallisten jalkahaavaumien paranemista.

Fysikaalinen verisuoniterapia (BEMER-hoito) on potilaalle helppo ja vaivaton tapa hoitaa terveyttä itsenäisesti tai terveydenhuollon ammattilaisen opastuksella.

Pitkäaikainen stressi voi aiheuttaa elinvaurioita

Ihmisen kärsiessä pitkäaikaisesta stressistä, sydämen syketaajuus ja veren kortisolipitoisuus nousevat. Stressi myös supistaa verisuonia. Lihakset jännittyvät aiheuttaen päänsärkyä, selkä- ja niskasärkyjä. Pitkäaikaisen stressin on havaittu aiheuttavan jopa pysyviä vaurioita esimerkiksi sydämen toimintaan.

Stressitilassa mikroverisuoniston vasomotion, pre-kapillaaristen suonien seinämien rytminen liike, ei toimi kunnolla.

Fysikaalinen verisuoniterapia auttaa mikroverenkierron tehostumisen kautta myös lihaksia rentoutumaan ja edistää hapen ja ravinteiden kuljetusta soluihin. Koska mikroverenkierron pumppaava vaikutus säätelee veren virtausta, saadaan verisuoniterapian avulla verisolut liikkeelle oikealla rytmillä ja kudosten toiminta elpyy.

Fysikaalinen verisuoniterapia tueksi ja ennaltaehkäisyyn

BEMER-hoitoa voidaan käyttää terveyden tukemiseen ja sairauden tai vamman paranemisen edistämiseen. Monet kivusta kärsivät potilaat ovat saaneet avun verisuoniterapiasta. Fysikaalinen verisuoniterapia hoitaa mikroverenkiertohäiriöitä ja tukee muita hoitomuotoja. Esimerkiksi fysioterapiaa voidaan tehostaa verisuoniterapian avulla. Siksi myös huippu-urheilijat käyttävät laitetta palautumista edistämään ja mahdollisten vammojen paranemista nopeuttamaan.

Tällä hetkellä BEMER-terapiaa käyttää jo yli 10.000 ihmistä Suomessa. Laite on lääketieteellinen ja sitä myydään yli 40 maassa. Fysikaalinen verisuoniterapia on kehitetty Saksassa, ensimmäinen patentti on vuodelta 1998.

BEMER on kokemusten mukaan toimiva tukihoitomuoto myös lääketieteellisille hoidoille. Joskus esimerkiksi kipulääkkeistä on voitu kokonaan luopua.

Fysikaalista verisuoniterapiaa annetaan patentoidun BEMER-laitteen avulla, joka lähettää tietokoneen välityksellä mikroverenkiertoa stimuloivia signaaleja. Laite on turvallinen ja helppokäyttöinen. Hoitoa otetaan 2 kertaa päivässä, jolloin sen vaikutus säilyy vuorokauden ympäri. Hoidolla ei ole minkäänlaisia haitallisia sivuvaikutuksia. Laite on sertifioitu.

 

Lisätiedot ja haastattelut: BEMER Nordic, Maajohtaja Merja Kämpe, puh. 0400 775255.

www.bemernordic.com

Potilaskokemuksia Facebookissa: Facebook.com/bemerfinland

Katso myös Youtube-luennot:

https://www.youtube.com/watch?v=GSOdwZEU3pU

https://www.youtube.com/watch?v=z8erthv9q7c

 

Lähteet:

Työterveyslaitoksen tutkimuskeskus

DEHKO Diabetesbarometri 2010

Bemer.fi

Institute for microcirculation, Berlin (Prof. Dr. Med. Rainer Klopp)

 

BEMER Int AG:n hallituksen puheenjohtaja Peter Gleim perusti vuonna 1998 Innomed International AG:n, jonka nimi muutettiin vuonna 2010 BEMER Int. AG:ksi. Yrityksen kotipaikka sijaitsee Triesenissä Lichtensteinissa, missä sillä on 60 työntekijää. BEMER Int. AG toimii lääkinnällisteknisellä alalla, harjoittaa ja edistää mikroverenkiertoa koskevaa tutkimusta sekä kehittää mikroverenkiertoon vaikuttavia fysikaalisia hoitomenetelmiä. Useaan otteeseen patentoitua maailman johtavaa teknologiaa on käytetty eri tuotesarjoissa, joita yritys myy oman, kattavan myyntiverkostonsa ja 40 maassa olevien edustajiensa kautta. Pohjoismaissa ja Baltiassa BEMER-laitteita tuo maahan BEMER Nordic, jolla on toimitilat Espoossa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs