Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Mikkelin sote-johtaja tutkii käyttäjälähtöisiä lähipalveluita Ristiinassa

Mikkelin kaupunki

Mikkelin sote-johtaja tutkii käyttäjälähtöisiä lähipalveluita Ristiinassa

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2015 klo 12:58
Julkaisija: Mikkelin kaupunki

Työpajan kautta kehittämisideoita – kuntalaisia kuullaan

Syyskuun alussa avautuvat vuorovaikutteiset Ristiinan sote-lähipalvelusivut. Mikkelin seudun sosiaali- ja terveysjohtaja Maria Närhinen toivoo, että ristiinalaiset innostuvat antamaan kehittämisideoita. Närhinen kommentoi annettuja ideoita ja kertoo, miten niitä voidaan hyödyntää.

Tiistaina 22.9. klo 17 alkaen pidetään Ristiinan terveysasemalla (Brahentie 10) työpaja, johon kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita. Tarkoituksena on kehittää Ristiinan sosiaali- ja terveyspalveluita palvelumuotoilun menetelmin. Työpajassa hyödynnetään siihen mennessä kuntalaisilta saadut ideat, ja vetovastuussa on palvelumuotoilija Heidi Huovinen Mikkelin Lupaus 2016 -ohjelmasta. Työpaja on myös osa Mikkelin Art & Design Week 2015 -tapahtumakokonaisuutta sekä Närhisen opinnäytetyötä.

Asiakkaan näkökulma esille

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveysjohtaja Maria Närhinen on opintovapaalla 1.9.2015–31.5.2016, jonka aikana hän saattaa päätökseen tietojohtamisen ja johtajuuden maisteriopintonsa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Närhisen opinnäytetyö koskee sosiaali- ja terveystoimen lähipalveluita ja käyttäjälähtöisyyttä palveluiden kehittämisessä.

Närhistä kiinnostaa sote-uudistuksessa erityisesti lähipalvelut. Mikä on niiden tulevaisuus ja miten niitä tulisi kehittää? Närhinen tutkii asiakkaan ja käyttäjän näkökulmaa sote-palveluiden kehittämisessä. Työ on osa palveluiden uudistamista Mikkelin seudulla. Tarkoituksena on käynnistää Ristiinassa kehittämisyhteistyö kuntalaisten ja palveluiden tuottajien välillä. Tavoitteena on sähköisiä menetelmiä hyödyntäen luoda sosiaali- ja terveystoimeen toimintamalli ja rakenteet jatkuvalle yhteistyölle.

Miksi Närhinen valitsi Ristiinan kuntataajaman tutkimuksensa kohteeksi?

Kuntaliitosneuvotteluissa sovittiin, että Ristiinan kuntataajamassa on jatkossa kiinteä sosiaali- ja terveyspalveluiden toimipiste. Ristiina on vireä kuntataajama. Elinkeinorakenne on monipuolinen, eikä Ristiinassa ole välitöntä huolta palvelutason heikentymisestä.

Närhinen valitsi Ristiinan sosiaali- ja terveyspalvelut tapaustutkimuksensa kohteeksi myös henkilökohtaisen mielenkiintonsa vuoksi, koska hän itse asuu Ristiinassa. Tavoitteena on tehdä yhden taajaman kanssa yhteistyössä malli, jota voidaan monistaa ja hyödyntää yhteistyössä muiden Mikkelin taajamien kanssa.

Listätietoja
Maria Närhinen
maria(at)narhinen.net
050 365 5274

Mikkelin seudun sosiaali- ja terveysjohtajan sijaisena Närhisen opintovapaan aikana on Timo Talo, timo.timo(at)mikkeli.fi, 044 794 4006.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs