Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Meta-analyysi osoittaa alentunutta sairaalahoidon tarvetta niillä sydänpotilailla, joille on annettu rautaa suonensisäisesti

Pilgrim Oy

Meta-analyysi osoittaa alentunutta sairaalahoidon tarvetta niillä sydänpotilailla, joille on annettu rautaa suonensisäisesti

Tiedote.
Julkaistu: 31.08.2015 klo 13:12
Julkaisija: Pilgrim Oy

Tämä ESC-kongressissa vuonna 2015 esitelty meta-analyysi suoritettiin käyttämällä neljää käytettävissä olevaa valmistunutta kaksoissokkotutkimusta, joihin osallistui avohoitopotilaita, joilla oli systolinen krooninen sydämen vajaatoiminta (CHF) ja raudanpuutosta (ID), ja jossa verrattiin tehokkuutta ja turvallisuutta suonensisäisen raudan antoon käytetyn Ferinject®-hoidon (ferrikarboksimaltoosi) ja plasebon välillä. Nämä neljä tutkimusta, FAIR-HF- ja CONFIRM-HF-tutkimukset mukaan lukien osoittivat aiemmin, että Ferinject® paransi CHF-ja ID-potilaiden rasituksensietokykyä, helpotti oireita ja lisäsi heidän elämänlaatuaan. Vaikka tutkimukset osoittivat sairaanhoidon tarpeen ja kuolemien laskua, ne eivät pystyneet osoittamaan eroa sairaalahoidon tarpeen ja kuolleisuuden osalta Ferinject®-hoidon ja plasebon välillä.  Tämä meta-analyysi osoittaa nyt, että Ferinject®-hoito liittyi merkittävään 41 %:n laskuun sydän- ja verisuonitautien sairaalahoidossa tai niihin liittyvissä kuolemissa [lukusuhde (95 % CI): 0,59 (0,40-0,88), p = 0,009].

"Positiivinen hoitotulos vaikeaa sydämenvajaatoimintaa sairastaville potilaille, joilla on todettu raudanpuute. Mielestäni tämä on hyvä hoitomuoto potilaille, joilla on raudanpuute ja raudanpuutetta on vaikea hoitaa muilla keinoin. " HUS:in erikoislääkäri Jyri Lommi kommentoi tutkimusta.

Analysoimalla yhdistettyjä yksittäisiä tietoja neljän valmistuneen kaksoissokkotutkimuksen osalta avohoitopotilailla, joilla on systolinen CHF tai raudanpuutos (FER-CARS-01, FAIR-HF, EFFICACY-HF1 ja CONFIRM-HF2), tämä meta-analyysi antaa karkean analyysin mahdollisista Ferinject®-hoidon vaikutuksista sairaalahoidon ja kuolemien määrästä tässä potilaspopulaatiossa. Kaikissa neljässä tutkimuksessa sairaalahoidon ja kuoleman syyt määriteltiin itsenäisesti sokkona arviointikomiteassa samoja ennalta määriteltyjä kriteereitä käyttäen. Kaikki tutkimukset olivat kaksoissokkoutettuja, prospektiivisia, satunnaistettuja monikeskustutkimuksia avohoitopotilailla, joilla oli oireellinen CHF (NYHA luokka II/III) ja LVEF ≤ 45% sekä raudanpuutos (ferritiini <100 ng/mL tai ferritiini 100-299 ng/mL, jos transferriinisaturaatio (TSAT) < 20 %). Kaiken kaikkiaan 839 potilasta hyväksyttiin tähän meta-analyysiin, ja heitä hoidettiin 138 klinikalla 19 maassa. Ferinject®-ryhmässä oli 504 potilasta ja plaseboryhmässä 335 potilasta. 

Suomessa noin 5% yli 65-vuotiaista potilaista kärsii sydämen vajaatoiminnasta, vanhemmissa ikäryhmissä vajaatoiminnan yleisyys lisääntyy tästäkin. Raudanpuutos on CHF:n3 tunnettu liitännäissairaus, ja Euroopassa siitä saattaa kärsiä jopa 50 % CHF-potilaista4. Monissa tutkimuksissa on kuvattu raudanpuutokseen liittyvänä tai ilman anemiaa itsenäisenä kuolleisuuden 4, heikon rasituksensietokyvyn5 ja alhaisen elämänlaadun6 riskitekijänä.   

Yksityiskohtaiset tutkimustulokset esitellään European Society of Cardiologyn (ESC) vuoden 2015 kongressissa Lontoossa 29.8. - 2.9.2015.

 

Lisätietoja antaa:

Vifor Pharma Nordiska AB

Torshamnsgatan 30A • SE-16440 Kista Sweden

Phone +46 8 558 066 00 • Fax +46 8 558 066 99

www.viforpharma.com

Liitetiedostot

Vifor Pharma, joka on osa Galenica Groupia, on maailman johtava raudanpuutokseen tarkoitettuja lääkevalmisteita tutkiva, kehittävä, valmistaja ja markkinoiva yritys. Tuotteisiimme kuuluu laaja valikoima sekä reseptilääkkeitä että käsikauppalääkkeitä. Vifor Pharma, jonka pääkonttori sijaitsee Sveitsin Zürichissä, toimii tytäryhtiöidensä ja kumppaneidensa kautta yhä laajemmalla alueella maailmassa.

Lisätietoa Vifor Pharmasta ja sen emoyhtiöstä Galenicasta saa osoitteista www.viforpharma.com ja www.galenica.com. 

Ferinject® on innovatiivinen, injektiona annettava, Galenica Groupiin kuuluvan Vifor Pharman kehittämä valmiste raudanpuutokseen. Ferinject®:n aktiivinen lääkeaine on ferrikarboksimaltoosi. Toistaiseksi Ferinject® on saanut markkinointiluvan 68 maassa raudanpuutosta sairastavien potilaiden hoitoon, kun suun kautta annettavat rautavalmisteet eivät tehoa tai niitä ei voida käyttää. Monissa maissa injektiona annettavia raudanpuutoslääkkeitä annetaan ensisijaisesti dialyysipotilaille. Raudanpuutos on kuitenkin myös monien muiden sairauksien rinnakkaissairaus. Vifor Pharma arvioi uusia mahdollisuuksia raudanpuutoksen hoidossa Ferinject®-valmisteella eri hoidoissa. Ferinject®-valmistetta tutkitaan parhaillaan kliinisin testein kroonisessa munuaissairaudessa (CKD), onkologiassa (syöpäpotilaiden anemia), kardiologiassa (krooninen sydämen vajaatoiminta), potilaan verenhallinnassa ja naisten terveydessä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs