Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » MAMKin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat tulevaisuuden työntekijöinä Etelä-Savossa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat tulevaisuuden työntekijöinä Etelä-Savossa

Tiedote.
Julkaistu: 26.10.2012 klo 15:53
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mitä tehdä, kun alueella on useita sote-alan ammattilaisia tuottavia oppilaitoksia ja siltikään alan työntekijöitä, sijaisia tai vakituisia, ei riitä alueen yrityksiin ja yhteisöihin? Onko kysymys kysynnästä, tarjonnasta vai aivan jostain muusta?

 

"Sosiaali- ja terveysalan työvoimapula on jo nyt totta.” julistaa ministeri Paula Risikko sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteessa (23.10.2012). ”Työ- ja elinkeinoministeriön viime vuonna tekemän kyselyn mukaan lähes 40 prosenttia alan toimipaikoista ilmoitti, että heillä on ollut vaikeuksia löytää sopivaa työvoimaa. Lähitulevaisuudessa työvoimapula pahenee; on arvioitu, että vuosina 2008 - 2025 tarvitaan noin 235 000 uutta sosiaali- ja terveysalan työntekijää. ”

Risikon mukaan sosiaali- ja terveysalan suuri haaste onkin sen vetovoimaisuuden ylläpitäminen ja vahvistaminen. Alan vetovoimaa voidaan Risikon mukaan parhaiten lisätä eri tahojen yhteistyöllä. ”Sote-alan sektorin on kyettävä houkuttelemaan työntekijöitä ja huolehtimaan henkilöstön työhyvinvoinnista. Tarvitaan konkreettisia keinoja, joilla kehitetään muun muassa kannustavaa johtamista, palkkausta, mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön sekä työn joustavuutta elämäntilanteen mukaisesti."

Etelä-Savon sairaanhoitopiiri ky:n rekrytointipäällikkö Sirpa Kääriäinen kertoo, että Mamk:n opiskelijat ovat sairaanhoitopiirille tärkeitä; jo harjoitteluaikana pääsemme puolin ja toisin tutustumaan opiskelijoihin. Opiskelijat tuovat työyhteisöön uutta, ajankohtaista tietoa ja meidän työntekijät antavat puolestaan vankan kokemuksen ja ammattitaidon tuomaa ohjausta työuraansa aloitteleville opiskelijoille. Opiskelijoista toivomme saavamme mahdollisimman monta uutta hoitajaa työyhteisömme jäseneksi, koska eläköityminen on kiivasta seuraavien lähivuosien aikana. Tarvitsemme myös pitkäaikaisia sijaisia, koska hoitajasukupolvi nuorenee ja perheenperustaminen on monella valmistumisen jälkeen ajankohtaista ja äitiyslomat/hoitovapaat, osittaiset hoitovapaat tarvitsevat sijaisia.

”Ajatus on että koulutusta tulee olla seudulla, muutoin emme voi mitenkään saada työntekijöitä avautuviin paikkoihin. Tarjoamme harjoittelupaikkoja ja haluamme sitä kautta rakentaa positiivista työnantajakuvaa opiskelijoiden suuntaa ja rekrytontitapahtuma on oiva mahdollisuus kertoa työpaikoista sekä harjoittelumahdollisuuksista”, täsmentää oman organisaationsa näkökulmasta rekrytointipäällikkö Sari Takkinen Mikkelin SeutuSotesta.

 

Mikkelin ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalat järjestävät yhteistyössä Mikkelin SeutuSoten ja Etelä-Savon sairaanhoitopiirin sekä yhdeksän muun yrityksen/yhteisön kanssa alan opiskelijoille suunnatun rekrytointitilaisuuden

torstaina 1.11.2012 klo 12 – 16 Mikkelin ammattikorkeakoululla, Patteristonkatu 3, Dex- pääsisäänkäynnin aulassa.

Mukana päivässä ovat: Mikkelin sosiaalitoimi lastensuojelu ja maahanmuuttotoimisto, Huoltsikka Oy, Elixiiri, Mimosa, Monika-naiset, Tuustaipaleen kuntoutuskeskus, Juvan kunnan terveystoimi, Attendo Oy, Mikkelin SeutuSote ja Etelä-Savon sairaanhoitopiiri ky.

Tilaisuuden aikana alan opiskelijoille kerrotaan yritysten/yhteisöjen toiminnasta, tarjotaan työ- ja harjoittelupaikkoja sekä opinnäytetyö-, projekti- ja muita yhteistyömahdollisuuksia.

 

 

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Lisätietoja tilaisuudesta:

Marja-Liisa Laitinen, kehityspäällikkö, hyvinvoinnin painoala, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040-8266073, marja-liisa.laitinen@mamk.fi

 

 

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs