Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Liikkeestä hyvinvointia Keltaisen Nauhan päivänä

Suomen Reumaliitto ry

Liikkeestä hyvinvointia Keltaisen Nauhan päivänä

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2016 klo 15:51
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Reumaliitto nostattaa jälleen Keltaisen Nauhan päivänä 16.3. kansalaiset liikkumaan tuki- ja liikuntaelinterveydekseen. Terveysvirityskampanjan teemana on tänä vuonna Liikkeestä hyvinvointia.

Teemaan on tehty taukoliikuntaohjeet tavoitteena kehonhallinta ja lihasten elvytys kuminauhajumpalla. Reumaliitto on tuottanut hyväntuulisen videon, jolla Skanskan ja Fazerin työntekijät näyttävät vetreyttävän taukoliikunnan mallia. Yleisöä pyydetään jakamaan videota sosiaalisessa mediassa arjen iloksi.

Liikkeestä hyvinvointia arjen iloksi

Keltaisen Nauhan päivä kannustaa työpaikkoja liittymään hyvän olon terveysviritykseen.
"Kehomme tarvitsee monipuolista kuormitusta ja liikuntaa. Liikkumattomuus elintapatekijänä on noussut vaarallisuudessaan tupakoinnin ja alkoholin rinnalle. Se on yhteydessä kuolleisuuteen iästä, sukupuolesta, koulutuksesta ja muista elintavoista riippumatta. Liikunnallinen elämäntapa on hyödyksi kaikille", toteaa Reumaliiton liikuntasuunnittelija Tinja Saarela.

Terveet työntekijät myös säästävät yritysten kustannuksia. He pystyvät työskentelemään pidempään ja tehokkaammin sekä jaksavat pidempään työelämässä.

Työnantajat voivat edistää työntekijöitä entistä aktiivisemmiksi ja liikkuvaisemmiksi suosimalla ja toteuttamalla työpaikalla yhteistä taukoliikuntakulttuuria sekä omaksumalla taukojumpat osaksi työpaikan arkea. 

Tule-terveydeksi

Liiallinen istuminen ja paikallaan olo vaarantavat yksilön terveyden. Suomen Reumaliitto panee toimeksi ja haastaa työpaikat nostattamaan työntekijät ylös tuoleistaan taukojumppaamaan ja järjestämään kävelykokouksia taas Keltaisen Nauhan päivänä 16.3.2016.. Työterveyslaitos kannustaa asiantuntijayhteistyökumppanina työntekijöitä aktiiviseen arkeen sekä töissä että vapaa-aikana.

Suomen Reumaliiton terveysvirityskampanja Keltaisen Nauhan päivä on tempaissut työpaikoilla keskellä maaliskuuta keskiviikkona jo vuodesta 2004 lähtien. Tavoitteena on nostaa esille tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisy yksilön elämänlaatua ja työkykyä ylläpitävänä voimana.

Tauota istumista

Pelkkä vapaa-ajan liikunta ei riitä poistamaan liiallisen istumisen riskejä. Pitkäkestoinen paikallaanolo on terveydelle haitaksi. Peräti 82 prosenttia toimistotyöntekijöistä ei noudata suositusta tauottaa istumista puolen tunnin välein. Arkiaktiivisuus on hyväksi työpaikalla. Työasentojen vaihtelu lisää työtehoa.

Useat työpaikat kuten Skanska ja Fazer ja parikymmentä Reumaliiton yhdistystä sekä Työfysioterapeutit ovat tänä vuonna mukana Keltaisen Nauhan päivän vietossa. Reumaliitto ja eduskunnan Tules-ryhmä järjestävät tilaisuuden myös eduskunnassa.

Lisätietoja:                                            

Tinja Saarela
liikuntasuunnittelija
puh. 040 821 55 67
www.reumaliitto.fi

Suomen Reumaliitto on valtakunnallinen järjestö, johon kuuluu 159 jäsenyhdistystä ja niihin ylí 40 000 henkilöjäsentä. Liitto tekee työtä reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Liitto on perustettu vuonna 1947.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs