Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Lääkäri voi kirjoittaa reseptin sijaan liikuntalähetteen Trion Terveyskioskiin

Lahden kaupunki

Lääkäri voi kirjoittaa reseptin sijaan liikuntalähetteen Trion Terveyskioskiin

Tiedote.
Julkaistu: 03.03.2014 klo 12:10
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lääkäri voi reseptin sijasta kirjoittaa liikuntalähetteen Terveyskioskiin ja myös esimerkiksi Lähiklinikan hoitaja voi tehdä lähetteen.

Lahtelaisille tarjotaan keskellä kaupunkia liikuntaneuvontaa, sillä tutkimuksissa on todettu liikunnan olevan tehokas lääke moniin sairauksiin ja varsinkin sairauksien ennaltaehkäisyyn.

LIIKU-lähetteen kohderyhmänä ovat aikuisväestöstä työikäiset ja ikäihmiset. Palvelusta hyötyvät varsinkin terveyden kannalta riittämättömästi liikkuvat, ylipainoiset sekä korkeat tyypin 2 diabetesriskipisteet saaneet lahtelaiset. Heille tarjotaan yksilöohjausta ajanvarauksella Terveyskioskilla tiistaisin. Ohjaamisesta vastaa liikuntapalveluiden liikunnanohjaaja.

Pienryhmäohjausta ja teemapäiviä

Terveyskioski järjestää liikuntatoimen kanssa lisäksi joka kuukausi liikuntaneuvontateeman, jolloin lahtelaiset saavat liikuntaneuvontaa Terveyskioskilla. Lisäksi kaupunkilaiset voivat varata ajan InBody -kehonkoostumusmittaukseen. Teemapäivät ovat torstaina 27.3. ja keskiviikkona 16.4. klo 14–17 sekä keskiviikkona 14.5. klo 9-12.

Tarjolla on myös kokonaisterveyden pienryhmäluento. Pienryhmäluennolla keskustellaan mm. painonhallinnasta, liikunnasta, ravinnosta. Asiakkailla on myös mahdollisuus kysyä terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä sekä saada sähköinen henkilökohtainen terveyspalvelu käyttöönsä Terveyskioskin hoitajalta. Lahtiliikkuu.fi -sivustolta voi myös etsiä uusia liikuntaharrastuksia.

Terveyskioski järjestää myös esimerkiksi nivelrikkopotilaille fysioterapiaopiskelijoiden kanssa teemapäivän 12.5. klo 12–16 varsinkin kantavien nivelten eli polvi- ja lonkkanivelille sopivasta liikuntaharjoittelusta, sillä viimeaikaiset tutkimukset tukevat fysioterapian merkittävyyttä leikkausten sijaan hoitotoimenpiteenä.

Jalkojenhoito on myös kevään teema Terveyskioskin, liikuntatoimen ja kirjaston kanssa. Keskiviikkona 12.3. klo 16–18 pääkirjastolla on jalkojen hyvinvointiin liittyvää ohjausta, kenkä- ja apuväline-esittelyä sekä jalkaterapeutin luento klo 18 Lahden pääkirjaston auditoriossa jalkaongelmista ja niiden hoidosta. Jalkojen Hyvinvointiteema järjestetään myös Renkomäen kirjastossa tiistaina 8.4. klo 15–17 ja Mukkulan kirjastossa torstaina 10.4.klo 13–15.

Terveyskioskille tarvetta

Viime vuonna Terveyskioskin käyntimäärät jatkoivat kasvuaan: kaikkiaan käyntejä oli lähes 40 000, joista noin 22 000 oli terveyden edistämisen lisäksi hoidon tarpeen arviota/hoitotoimenpiteitä. Lahden Terveyskioski sijaitsee kauppakeskus Triossa.

Lisätietoja:
Terveyskioskien vetäjä Helena Launiemi p.044–7161139
Liikunnanohjaaja Patrik Heimala p.044 416 3299

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs