Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kysely: Yhä lihavammat suomalaiset haaveilevat rasvaimusta

Kysely: Yhä lihavammat suomalaiset haaveilevat rasvaimusta

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2016 klo 10:30
Julkaisija: KC Clinic

Joka kolmas suomalainen harkitsee tai voisi harkita plastiikkakirurgista toimenpidettä

Suomalaiset suhtautuvat positiivisemmin esteettiseen kirurgiaan nyt kuin kymmenen vuotta sitten. Suomalaiset haaveilevat rasvaimuista ja rintaoperaatioista sekä toimenpiteistä, jotka liittyvät etenkin ihomuutoksien kuten luomien poistoon. Suomalaiset haluavat käydä operaatiossa mieluiten Suomessa ja valitsevat lääkäriaseman usein kirurgin perusteella. Tulokset ilmenevät lääkärikeskus KC Clinicin teettämässä kyselytutkimuksessa, johon vastasi yhteensä 1014 suomalaista.

Elämme aikaa, jolloin ulkonäkö on saanut yhä merkittävämmän roolin yhteiskunnassa. Viime vuosina esteettinen plastiikkakirurgia on tullut suositummaksi myös Suomessa. Kehittyneet tekniikat sekä alenevat hinnat ovat saaneet suomalaiset hakeutumaan plastiikkakirurgiseen toimenpiteeseen, tai ainakin harkitsemaan sellaiseen hakeutumista.

Suomalaisista lähes joka kolmas (32 %) harkitsee tai voisi harkita plastiikkakirurgista toimenpidettä. Naisista jopa 39 prosenttia harkitsee operaatioon hakeutumista ja miehistäkin peräti joka neljäs, eli 25 prosenttia.

Ulkonäköpaineet vaikuttavat toistaiseksi huomattavasti enemmän naisiin, mutta myös miesten ulkonäköpaineet kasvavat kiihtyvään tahtiin. Kauniilla kasvoilla ja sopusuhtaisella vartalolla on yhä suurempi merkitys parisuhteiden ja ystäväpiirien lisäksi myös työmarkkinoilla, kertoo Heikki Kupi, lääkäriasema KC Clinicin plastiikkakirurgian erikoislääkäri.

Rasvaimu on haavelistan kärkipaikalla

Terveyden ja Hyvinvointilaitoksen mukaan joka viides suomalainen aikuinen on ylipainoinen. Suomalaisista lähes joka viides (19 %) harkitsee tai voisi harkita luomen tai ihomuutoksen toimenpidettä ja rasvaimua puolestaan18 prosenttia suomalaisista. Lähes joka kymmenes (9 %) haaveilee silmäluomien korjausleikkauksesta. Rintaoperaatiot, kuten rintojen suurennukset ja pienennykset, ovat myös lähes joka kymmenennen (7 %) suomalaisen toivelistalla. Muita suomalaisten harkitsemia toimenpiteitä ovat arpikorjaus (5 %), vatsan muotoilu (4 %), kasvojen kohotus (3 %) nenäleikkaus (2 %) ja intiimikirurgia (2 %).

Suomalaisten keskipaino on noussut, ja siksi rasvaimujen suosio todennäköisesti vielä kasvaa tulevaisuudessa. Nykyään ihan tavallisetkin ihmiset hakeutuvat toimenpiteeseen. Tämä ei ole mitään jetset-kirurgiaa, Kupi sanoo.

Suomalainen luottaa suomalaiseen

KC Clinicin kyselytutkimuksen mukaan 85 prosenttia suomalaisista menisi mieluummin plastiikkakirurgiseen toimenpiteeseen Suomessa kuin ulkomailla. Sairaalaa valitessa leikkaava kirurgi on tärkein tekijä joka kolmannelle vastaajalle (32 %). Etenkin naisille (36 %) kirurgin rooli oli miehiä (28 %) tärkeämpi. Muut sairaalan valintaan liittyvät tekijät ovat sairaalan tunnettuus (27 %), hinta (27 %), sijainti (19 %) ja ystävien suositukset (12 %). Keskustelupalstojen keskustelut painoivat vaakakupissa vain 7 prosentille vastaajista.

Alalla tunnettuuden rakentaminen kestää useita vuosia. Tuskin kovin moni asiakas uskaltautuu täysin tuntemattomalle plastiikkakirurgille. Mielestäni on erittäin positiivista, että suomalaiset turvautuvat asiantuntevaan ammattitaitoon ja hakeutuvat laadukkaaseen hoitoon. Näin saadaan aikaan paras mahdollinen lopputulos ja myös mahdollisten komplikaatioiden riski minimoituu, toteaa Kupi.

–       

Lisätietoja:

Heikki Kupi
plastiikkakirurgian erikoislääkäri
KC Clinic
puh: 020 757 1150
heikki.kupi@kc-clinic.fi

KC Clinic on esteettiseen kirurgiaan ja kauneudenhoitoon erikoistunut yksityissairaala.Toimenpiteistä vastaavat alan koulutetut ammattilaiset. Lääkäriaseman modernit leikkaussalit ja nykyaikainen tekniikka tarjoavat ensiluokkaiset puitteet Tampereen ydinkeskustassa. www.kc-clinic.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs