Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kutsu toimituksille: Miten tupakointi vaikuttaa leikkauksista ja tapaturmista toipumiseen

Suomen ASH ry

Kutsu toimituksille: Miten tupakointi vaikuttaa leikkauksista ja tapaturmista toipumiseen

Kutsu.
Julkaistu: 23.10.2013 klo 15:06
Julkaisija: Suomen ASH ry

Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Lääkärit tupakkaa vastaan -verkoston tilaisuuteen.   Ortopedian osastonylilääkäri Antti Kyrö Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymästä kertoo tupakoinnin vaikutuksesta luuhun ja niveliin kohdistuviin leikkauksiin ja tapaturmista paranemiseen.

Aika:    Torstai 24.10. klo 17.00
Paikka: GLO Hotel Kluuvi, Kluuvikatu 4, 00100 Helsinki 
            Käynti hotellin vastaanoton kautta

Tupakointi heikentää merkittävästi kaikkien leikkausten ja tapaturmavammojen paranemista. Esimerkiksi sääriluun murtumissa tupakointi lisää työkyvyttömyysaikaa keskimäärin runsaalla kuukaudella. Luuhun kohdistuvissa leikkauksissa paranemisaika tupakoivilla on pidempi ja luutumattomuus yleisempää. Tupakoivilla on kuusinkertainen riski leikkaushaavan tulehduksiin. Tupakoivat saavat leikkauksien yhteydessä myös keuhkokomplikaatioita useammin kuin tupakoimattomat.

Tupakasta vieroitusta tulisi tarjota hyvissä ajoin leikkauksiin tuleville potilaille sekä tapaturmissa loukkaantuneille. Vieroitushoidon on myös osoitettu olevan kustannustehokasta.

*****
Lääkärit tupakkaa vastaan (DAT) –verkostoon kuuluu yli 300 eri erikoisalojen lääkäriä ja hammaslääkäriä. Verkoston tarkoituksena on aktivoida kaikkia terveydenhuollon ammattilaisia kiinnittämään huomiota potilaan tupakointiin, antamaan tupakoinnin lopettamiskehotuksia sekä tukemaan potilasta vieroituksessa. DAT korostaa ihmisten oikeutta puhtaaseen, savuttomaan ilmaan.

Lisätiedot:

Aira Lahtinen
Lääkärit tupakkaa vastaan -verkoston sihteeri, aira.lahtinen@koti.fimnet.fi
puh. 040-578 3668

 

 

Suomen ASH on vuonna 1989 tupakkapolitiikan kehittämiseen perustettu kansanterveysjärjestö. Toimintamme painottuu tupakkatuotteiden käytön loppumiseen ja aloittamisen ehkäisyyn, tavoitteenamme on Savuton Suomi 2040. Olemme mukana ehkäisevän päihdetyön verkostossa ja hallinnoimme Savuton Suomi 2040 -hanketta. Teemme yhteistyötä Lääkärit tupakkaa-vastaan verkoston kautta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs