Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kutsu medialounaalle: Expanding access and improving healthcare outcomes

Suomen sairaanhoitajaliitto

Kutsu medialounaalle: Expanding access and improving healthcare outcomes

Kutsu.
Julkaistu: 12.08.2014 klo 07:00
Julkaisija: Suomen sairaanhoitajaliitto

Sairaanhoitajaliitto isännöi 18.-20.8.2014 Helsingissä järjestettävää kansainvälistä konferenssia Advanced nursing practice: Expanding access and improving healthcare outcomes.

Konferenssin tavoitteena on luoda kokonaiskäsitys siitä, miten sairaanhoitajien laajennettuja tehtävänkuvia hyödynnetään eri maissa ja millaisia vaikutuksia niillä on potilaan hoitoon. Monipuolinen ohjelma tarkastelee aihetta potilaan hoitoon pääsyn, hoidon tuloksien ja kustannusten näkökulmasta. Aihe on ajanjohtainen: Helsinkiin saapuu noin 740 hoitotyön ammattilaista yli 40 maasta!

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita kuuntelemaan konferenssin esityksiä sekä tapaamaan Keynote-puhujia medialounaalle

maanantaina 18.8. Klo 13-14.15, Scandic Marina Congress Center,
Marine room, 2. krs, Katajanokanlaituri 6, Helsinki

Infossa puhujat pitävät lyhyet tiivistelmät esityksistään ja vastaavat median kysymyksiin. Paikalla ovat myös Sairaanhoitajaliiton puheenjohtaja Merja Merasto sekä konferenssin tieteellisen komitean puheenjohtaja Riitta Meretoja, HUS. Tilaisuudessa on lounastarjoilu.

Keynote-puhujat

The evolution of advanced practice nursing - experiences and future challenges
Denise Bryant-Lukosius, RN CON(C) BScN MScN PhD, Canadian Centre for Advanced Practice Nursing Research at McMaster University, Canada

Promoting patient outcomes by evidence based advanced nursing practice
Ruth M. Kleinpell, RN PhD FAAN FCCM, Rush University Medical Center, USA

Advanced nurse practice – high ethical requirements
Helena Leino-Kilpi, RN PhD NT FEANS, University of Turku, Finland

Regulation in Europe and on the global level
Petrie F.Roodbol, RN PhD, Wenckebach institute of the University Medical Centre Groningen, Netherlands

Lisätietoja puhujista
Konferenssin ohjelma

Ilmoittautuminen
Osallistuminen konferenssiin tai medialounaalle edellyttää ennakkoilmoittautumista konferenssin verkkosivuilla www.nurses.fi: Ilmoittautumislomake tai laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi

Huom: Median edustajilla on mahdollisuus vierailla osallistujien kanssa myös HUS-erikoissairaanhoidossa torstaina 21.8. klo 9 – 13.

Taustatietoa sairaanhoitajien laajennetuista työnkuvista

Kansainvälinen APN-nimike (Advanced Practice Nursing) viittaa kirjoon sairaanhoitajien laajennettuja tehtävänkuvia. Kansainvälinen sairaanhoitajajärjestö ICN suosittelee APN-sairaanhoitajille maisteritason koulutusta.

Suomessa sairaanhoitajien työnkuva on perinteisesti ollut laaja-alainen ja itsenäinen, mutta varsinaisia kliinisen asiantuntijasairaanhoitajan tehtäviä on Suomen terveyspalvelujärjestelmässä vasta vähän. APN-nimikkeelle ei myöskään ole vielä käytössä suomenkielistä vastinetta.

OECD:n tutkimukset ovat tuoneet näyttöä siitä, että asiantuntijasairaanhoitajien työn avulla voidaan helpottaa kahta terveydenhuollon suurinta pulmaa: saatavuus- ja laatuongelmaa. Jo saadut kokemukset osoittavat, että hoitoon pääsy sekä potilastyytyväisyys paranevat ja odotusajat lyhenevät.

Asiantuntijasairaanhoitajat voivat ottaa laajempaa vastuuta potilaiden hoidosta. Potilaiden pääsy hoitoon helpottuu, ja resurssit saadaan joustavampaan ja tehokkaampaan käyttöön. Laajennettujen tehtäväkuvien avulla eri maat voivat kehittää terveydenhuollon palveluja nykyistä joustavimmiksi ja vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Suomessa esimerkki APN-tasoisista sairaanhoitajan tehtävistä on sairaanhoitajan rajattu lääkkeenmääräämisoikeus. Lisäkoulutuksen käyneet sairaanhoitajat ovat saaneet määrätä lääkkeitä vuodesta 2012 lähtien. Viime keväänä valmistuvat myös ensimmäiset asiakasvastaavat, jotka toimivat monisairaiden vastuuhenkilöinä terveyskeskuksissa.

Suomen kannalta on jatkossa oleellista kartoittaa minkälaisia sairaanhoitajien laaja-alaisia tehtävänkuvia meillä jo on olemassa ja millaista terveyshyötyä ne tuottavat. Selvää on, että asiantuntijasairaanhoitajien roolia ja tehtävää kannattaa hyödyntää nykyistä paremmin suomalaisessa terveydenhuollossa.

Lämpimästi tervetuloa!

Laura Niemi
markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Suomen sairaanhoitajaliitto ry
puh. 050 373 8602, laura.niemi@sairaanhoitajaliitto.fi

Liitetiedostot

Suomen sairaanhoitajaliitto ry on merkittävä terveydenhuollon vaikuttaja sairaanhoitajia koskevissa asioissa. Tehtävänämme on kehittää hoitotyötä, antaa ammatillista tukea je edistää sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina. Sairaanhoitajaliittoon kuuluu lähes 50 000 hoitotyön ammattilaista. Joukossamme on sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, kätilöitä ja ensihoitajia (AMK).

Sairaanhoitajaliiton konserniin kuuluvat myös koulutus- ja kustannusyhtiö Fioca Oy ja Hoitotyön tutkimussäätiö Hotus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs