Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Kuntoutuksesta tukea tule-sairaiden työelämään

Suomen Reumaliitto ry

Kuntoutuksesta tukea tule-sairaiden työelämään

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2012 klo 13:00
Julkaisija: Suomen Reumaliitto ry

Tehdään mahdottomasta mahdollinen:

Nuorten ja työikäisten tule-sairaudet on hoidettava ajoissa ja kuntoutuksella on tuettava työelämään pääsyä ja siellä pysymistä. Viiveestä koituu potilaalle nopeasti haittoja, jotka jouduttavat työkyvyttömyyseläkkeelle jäämistä. Suomen Reumaliitto toi esiin huolensa tule-sairaiden työelämästä syrjäytymisestä eduskunnan kansalaisinfossa reumaviikon 7. - 14.10.2012 keskiviikkona 10.10. pidetyssä tilaisuudessa.

Hyvässä hoidossa korostuu  laaja-alainen kuntoutuksellinen toimintatapa, jossa potilaalla on aktiivinen rooli. Siihen tarvitaan riittävän aikaisessa vaiheessa yhdessä potilaan kanssa laadittu tavoitteellinen kuntoutussuunnitelma, joka toteutetaan oikea-aikaisesti siten, että estetään pysyvien haittojen syntymistä.  

Tule-sairaudet ovat toiseksi suurin työkyvyttömyyden aiheuttaja. Yhden henkilön työkyvyttömyys maksaa 30 000 euroa vuodessa. Reumaliitto korostaa, että 30 000 työkyvyttömyyseläkeläistä haluaisi palata työelämään. Huoltosuhde ja sitä myötä koko kansan hyvinvointi kärsivät, jos ihmiset siirtyvät nykyistä tahtia pois työelämästä.

Liitto vetoaa päättäjiin ja työnantajiin, että nämä osaltaan edistäisivät nuorten ja vajaakuntoisten työllistymistä jo käytettävissä olevin keinoin. Tarvitaan tiedon lisäystä työllistämisen mahdollisuuksista sekä yleisesti nykyistä suvaitsevaisempaa työkulttuuria, jotta tule-sairaille annetaan mahdollisuus työntekoon ja heidän osaamisensa saadaan käyttöön. Suomen Reumaliito korostaa, että tule-sairaiden työelämässä pysyminen säästää yhteiskunnan kustannuksia ja sillä on ennen kaikkea suuri merkitys yksilön elämänlaadulle.

Lisätietoja:

Suomen Reumaliitto ry. Mervi Ahlroth, toimitusjohtaja, puh. 050 374 2663

Teemme työtä reumasairaiden ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla. Haluamme tarjota voimaa ja iloa jäsenyydestä ja tietoa kaikkien suomalaisten terveydeksi. Liitto on kansanterveys-, vammais- ja liikuntajärjestö. Liitto valvoo tule-sairaiden oikeuksia, tukee jäsenyhdistystensä työtä sekä vahvistaa sairastuneiden sosiaalista tukiverkkoa. Reumaliitto on perustettu vuonna 1947. Siihen kuuluu 165 jäsenyhdistystä ja niihin 45 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs