Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Koivuallergian siedätyshoitoa saa nyt myös kielenalusliuoksena

Terveystalo

Koivuallergian siedätyshoitoa saa nyt myös kielenalusliuoksena

Tiedote.
Julkaistu: 01.12.2014 klo 08:41
Julkaisija: Terveystalo

Koivuallergian siedätykseen on pitkään odotettu uutta hoitomuotoa. Uusi kielenalusliuoshoito on saanut myyntiluvan marraskuun 2014 alussa. Ensi kevään allergiakautta lieventääkseen siedätyshoito tulisi aloittaa viimeistään tammikuussa.

Siedätyshoito on ainoa hoitomuoto, jolla voidaan vaikuttaa allergisen sairauden syyhyn. Tavoitteena on aikaansaada sietokykyä allergeenille muokkaamalla immuunivastetta asteittain, jolloin herkkyys ja oireet vähenevät.

- Kielenalusliuos on hyvä vaihtoehto koivuallergian hoitoon. Viime kevät oli koivuallergikoille poikkeuksellisen rankkaa aikaa. Jos haluaa hyötyä siedätyshoidosta jo ensi kevääksi, kielenalussiedätyshoito koivulle tulisi aloittaa viimeistään tammikuussa, vinkkaa lastentautien ja allergologian erikoislääkäri Péter Csonka Terveystalosta.

Koivuallergia on Suomen yleisin siitepölyallergia, siitä kärsii noin 15 prosenttia suomalaisista. Nuorimmat koivuallergiasta oirehtivat ovat vain 2-vuotiaita.

- Moni on lykännyt siedätyshoitoa, koska se on tähän asti tehty pistoshoitona. Allergikot todella hyötyvät siedätyshoidosta: se tuo helpotusta keväiseen siitepölykauteen ja lisää merkittävästi elämänlaatua vähentämällä silmä-, nenä- ja keuhko-oireita. Allergikot ovat astman riskiryhmää, mutta siedätyshoidon myötä astman puhkeamisriski pienenee puoleen.

Siedätyshoito kielenalusliuoksella edellyttää vastaavia tutkimuksia kuin muutkin siedätyshoidon muodot. Hoidon voi aloittaa 5-vuotiaana ja se kestää kolme vuotta (hoitojakso on tammikuusta toukokuuhun kolmena peräkkäisenä vuonna). Siedätyshoidosta saa selkeästi havaittavaa hyötyä jo toisena hoitovuonna, kun normaalin oirelääkityksen tarve vähenee.

Ensimmäinen siedätyshoitoannos annetaan lääkärin vastaanotolla, minkä jälkeen potilas jatkaa hoitoa kotona päivittäin. Kielenalusliuos Staloral on Kela-korvattava koivuallergeenia sisältävä erityslupavalmiste.

Lisätietoja medialle:

Péter Csonka, LT, lastentautien ja allergologian erikoislääkäri, erikoisalajohtaja, Terveystalo Tampere, p. 050 3661103, peter.csonka@terveystalo.com

Anni Romu, viestintäpäällikkö, Terveystalo, p. 050 571 1887, anni.romu@terveystalo.com

Terveystalo on Suomen suurin terveyspalveluyritys. Yhtiö tarjoaa monipuolisia terveys-, työterveys-, sairaanhoito- ja tutkimuspalveluja 150 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Terveystalon asiakkaita ovat yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt, vakuutusyhtiöt sekä julkinen sektori. Terveystalo työllistää valtakunnallisesti lähes 6 500 terveydenhuollon ammattilaista. Terveystalon verojalanjälki vuonna 2013 oli yhteensä 75,5 miljoonaa euroa ja samana vuonna Terveystalo investoi suomalaisten terveyspalvelujen kehittämiseen 28 miljoonaa euroa. www.terveystalo.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs