Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » JULKILAUSUMA: Kuntoutusalan mikro- ja pk-yritykset tuottavat kansalaisille tärkeitä lähipalveluja työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

JULKILAUSUMA: Kuntoutusalan mikro- ja pk-yritykset tuottavat kansalaisille tärkeitä lähipalveluja työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 06:55
Julkaisija: Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry

Fysioterapia- ja kuntoutusalan ammattilaiset ovat kokoontuneet Fysioterapia 2016 -koulutuspäiville Hämeenlinnan Aulangolle. Alan yrittäjäjärjestön, Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry:n hallitus on antanut tämän valtakunnallisen tapahtuman yhteydessä sote-uudistukseen liittyvän julkilausuman.

Kuntoutusalan mikro- ja pk-yritykset näkevät ongelmallisena sen, että niin päättäjät kuin yleinen keskustelu hahmottavat terveydenhoitoalan yrityskentän useimmiten alan suuriksi kansainvälisiksi toimijoiksi. Veronsa Suomeen maksavien, kotikuntansa asukkaille tärkeitä lähipalveluja tarjoavien pienten yritysten olemassaolo ja rooli kansalaisten työ- ja toimintakyvyn ylläpitäjinä unohtuvat ja niiden toimintaedellytykset jopa vaarantuvat, kun yhden hengen yritykset ja jättikokoiset pörssiyhtiöt niputetaan perusteettomasti yhteen.

Kuntoutusalan pk-yritykset muodostavat koko maan kattavan valmiin, kuntoutuspalveluja tarjoavan lähipalveluiden verkoston, joka kouluttaa henkilökuntaansa jatkuvasti. Ylläpitämällä korkeaa ammattitaitoa ollaan valmiina tarjoamaan korkeatasoisia terveyspalveluja myös uudella, tulevalla sote-aikakaudella.

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry pitää tärkeänä, että kaikkialla maassa – myös syrjäseuduilla – toimivien pk-yritysten voimavarat – korkea ammattitaito, valmis infra ja eettinen palveluasenne - hyödynnetään valmisteilla olevassa sote-uudistuksessa.

Edellytykset tähän ovat erinomaiset nyt kun kansalaisen kaikki terveystieto löytyy pian keskitetysti ja sektorirajat ylittäen kansallisesta, sähköisestä Potilastiedon arkistosta. Kanta-palvelut, joihin yksityinen terveydenhuolto parhaillaan liittyy mittavassa prosessissa, tulevat muodostamaan merkittävän tietovarannon.  Jatkossa niin kansalainen itse kuin häntä hoitavat tahot – potilaan suostumuksella - löytävät potilasta koskevan terveystiedon yhdestä paikasta riippumatta siitä, onko potilas ollut hoidossa julkisella, yksityisellä vai kolmannella sektorilla. 

Kyseessä on merkittävä edistysaskel koko suomalaisen terveydenhuollon historiassa. Kanta-palvelut mahdollistavat osaltaan hoitoketjujen saumattoman toimimisen eri sektoreiden välillä ja antavat edellytykset sote-uudistukselle, jossa asiakkaan valinnanvapaus ja viivytyksetön hoitoon pääsy voi toteutua myös käytännössä.

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry:n hallitus

Lisätietoja

FYSI ry:n puheenjohtaja Paula Sarias, 0400 687 243, paula.sarias@fysios.fi

FYSI ry:n toiminnanjohtaja Leila Salonen, 040 749 8706, leila.salonen@fysi.fi

Liitetiedostot

Suomen Fysioterapia- ja kuntoutusyritykset FYSI ry on valtakunnallinen, vuonna 1972 perustettu edunvalvontajärjestö, yhteistyöverkosto ja kouluttajaorganisaatio, johon kuuluu 750 yritystä eri puolilta Suomea. Valtaosa FYSI ry:n jäsenyrityksistä on pieniä, keskimäärin 3 hengen yrityksiä, jotka tarjoavat lähipalveluja kotikuntansa asukkaille, työllistävät ja maksavat veronsa Suomeen. Toimialan yritykset ovat jo vuosikymmenien ajan täydentäneet julkista terveydenhuoltoa tuottamalla lähipalveluna mm. vaativia vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen palveluja. Noin 80 % kaikesta fysioterapiasta tuotetaan näissä yksityisissä fysioterapiakeskuksissa, joissa on tarjolla merkittävää alan erikoisosaamista kansalaisten työ- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen. http://www.fysi.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs