Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Järjestöjen yhteistyöllä ehkäistään kallista kansanterveysongelmaa

Suomen Tule ry

Järjestöjen yhteistyöllä ehkäistään kallista kansanterveysongelmaa

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2011 klo 12:07
Julkaisija: Suomen Tule ry

Vastaisku vaivoille -luentokiertue pyrkii yhä yleisempien liikuntaelinsairauksien ehkäisyyn

Luennot Iisalmessa 14.9.2011 klo 13 ja klo 18 alkaen: Iisalmen kulttuurikeskus, Eino Säisä -sali (os. Kirkkopuistonkatu 9)

Varkaudessa 28.9.2011 klo 13 alkaen Pääkirkon srk-sali (Savontie 1) ja klo 18 alkaen Warkaus-Sali (Kauppatori 4)

Erilaiset kolotukset, jäykkyydet ja vihlaisut ovat etenkin iän karttuessa yhä yleisempiä. Kipu on kuitenkin aina myös elimistön varoitusviesti: kivun aiheuttaja on syytä tunnistaa ja hoitaa pois mahdollisimman nopeasti, jotta työ- ja toimintakyky sekä itsenäinen elämä voisivat jatkua mahdollisimman pitkään.

Viisi tuki- ja liikuntaelinjärjestöä, Huoltoliitto ry, Suomen Nivelyhdistys ry, Suomen Osteoporoosiliitto ry, Suomen Selkäliitto ry ja Suomen Tule ry järjestävät yhteistyössä valtakunnallisen Vastaisku vaivoille -luentokiertueen. Tarkoituksena on herättää ihmiset huolehtimaan liikuntaelintensä kunnosta, ennaltaehkäisemään vaivoja ja tarttumaan ripeästi jo ilmenneiden ongelmien hoitamiseen. Luennoilla käsitellään etenkin nivelongelmien, niska-, hartia- ja selkävaivojen sekä osteoporoosin tunnistamista, syitä, ennaltaehkäisyä ja itsehoitoa. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua luentojen yhteydessä paikallisten yhdistysten tarjoamaan vertaistukeen ja muuhun toimintaan.

Kaikille avoimia yleisöluentoja järjestetään 16 paikkakunnalla ympäri maata syksyn 2011 aikana.

Luentokiertueen toteuttamisen mahdollistaa RAY:n tuki.

Ehkäise, tunnista ja hoida ajoissa

Tuki- ja liikuntaelinten (tule) oireet ja sairaudet sekä niiden aiheuttama heikentynyt toimintakyky ovat eräs kansanterveytemme suurista ongelmista. Eri asteisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja ilmenee joka kuukausi joka kolmannella suomalaisella aikuisella eli noin 1,7 miljoonalla henkilöllä. Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelinsairaus (tules).

Tule-sairaudet ovat suomalaisten yleisin syy lääkärissä käyntiin ja eniten työstä poissaoloja aiheuttava sairausryhmä. Ne ovat myös toiseksi yleisin syy työkyvyttömyyseläkkeisiin. Yhteiskunnalle ne maksavat kaikkiaan yli 2,5 miljardia euroa vuodessa.

Tule-sairaudet ovat siis kallis, ja väestön yhä ikääntyessä myös kasvava kansanterveysongelma.

Niiden vähentämiseksi voidaan kuitenkin tehdä paljon. Vastaisku vaivoille -luennot opastavat, mitä jokainen itse voi tehdä oman tule-kuntonsa ylläpitämiseksi ja parantamiseksi.

Syksyn 2011 luennot

Jokaisella luentopaikkakunnalla pidetään kaksi luentoa: päiväluento vanhusten palvelukeskuksessa tai vastaavassa ja iltaluento suurelle yleisölle. Syksyn luento-ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.vastaiskuvaivoille.fi

Lisätietoja koko kiertueesta:

Suomen Tule ry:n pääsihteeri, emeritusprofessori Ilkka Vuori, p. 040 867 7707, ilkkavuori@kolumbus.fi
www.vastaiskuvaivoille.fi

Lisätietoja Iisalmen ja Varkauden luennoista:

Huoltoliitto, Hannele Tverin 09 4342 6414, hannele.tverin@huoltoliitto.fi

Luennot Iisalmessa 14.9.2011 klo 13 ja klo 18 alkaen: Iisalmen kulttuurikeskus, Eino Säisä -sali

Varkaudessa 28.9.2011 klo 13 alkaen Pääkirkon srk-sali (Savontie 1) ja klo 18 alkaen Warkaus-Sali (Kauppatori 4)

 

Tervetuloa luennoille mukaan myös toimittajat haastattelemaan asiantuntijoita ja järjestöjen edustajia!

 

Suomen Tule ry on tuki- ja liikuntaelinten terveyden ja sairauksien alalla toimivien kuuden kansalais- ja potilasjärjestön, seitsemän tule-alan ammattilaisjärjestön, yhden säätiön ja yhden tutkimus- ja asiantuntijalaitoksen valtakunnallinen yhteistyöjärjestö. Suomen Tulen kansalais- ja potilasjärjestöissä on yli 100 000 jäsentä. Suomen Tule ry:n tavoitteena on edistää tuki- ja liikuntaelinten terveyttä lisäämällä tietoa ja tietoisuutta tuki- ja liikuntaelinten terveyden ja sen ongelmien merkityksestä yksilöille, väestölle ja yhteiskunnalle sekä mahdollisuuksista parantaa tuki- ja liikuntaelinten terveyttä ja toimintakykyä ja vähentää niiden sairauksia ehkäisyn, hoidon ja kuntoutuksen keinoin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs