Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut 2030 - verkkokysely helsinkiläisille

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut 2030 - verkkokysely helsinkiläisille

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2014 klo 14:47
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsinkiläisillä on nyt mahdollisuus ottaa kantaa vuoteen 2030 ulottuvaan sosiaali- ja terveyspalvelujen suunnitelmaan. Palautetta suunnitelmasta voi antaa verkon kautta 28.4. - 16.5. suomeksi tai ruotsiksi. Kysely löytyy sosiaali- ja terveysviraston verkkosivuilta (www.hel.fi/sote).

Suunnitelma Helsingin tulevaksi sosiaali- ja terveyspalvelujen palveluverkoksi on esillä sosiaali- ja terveyslautakunnassa 3.6.2014. Tätä ennen helsinkiläisillä on mahdollisuus ottaa kantaa asiaan.

Palveluverkolla tarkoitetaan sosiaali- ja terveysviraston asiakaspalvelupisteitä, kuten terveysasemia, neuvoloita ja sosiaalipalvelupisteitä, sekä niissä tuotettuja palveluja, kuten hoitajien, lääkärien ja sosiaalityöntekijöiden vastaanottoja.

Ennen kyselyyn vastaamista kannattaa tutustua suunnitelmasta kertovaan tiivistelmään, joka on luettavissa kotimaisten kielten lisäksi englanniksi, venäjäksi ja somaliksi. Itse kyselyyn voi vastata suomeksi tai ruotsiksi.

Tulevaisuuden palveluverkossa Helsinkiin kaavaillaan kolmenlaisia palvelukeskuksia. Perhekeskukset tuottaisivat palveluja lapsiperheille. Terveys- ja hyvinvointikeskusten pääkohderyhmä olisivat aikuiset. Monipuolisten palvelukeskusten palvelut olisivat puolestaan tarkoitettu ensisijaisesti ikääntyneille ja monisairaille.

Palautetta suunnitelmasta pyydetään erikseen palvelukeskusten asiakasneuvostoilta, vanhusneuvostolta ja vammaisneuvostolta.

Lapsiperheet voivat esittää näkemyksiään suunnitelmasta Perheentuki.fi-sivuston verkkopaneelissa.

Palveluverkon suunnittelu on pitkä prosessi, jonka tarkoituksena on turvata helsinkiläisille mahdollisimman hyvät ja tarkoituksenmukaiset sosiaali- ja terveyspalvelut myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja

  • perhekeskus: Pia Sutinen, perhe- ja sosiaalipalvelujen osastopäällikkö, puh. 09 310 62401, pia.sutinen(at)hel.fi
  • terveys- ja hyvinvointikeskus: Hannu Juvonen, terveys- ja päihdepalvelujen osastopäällikkö, puh. 09 310 52481, hannu.juvonen(at)hel.fi
  • monipuolinen palvelukeskus: Juha Jolkkonen, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen osastopäällikkö, puh. 09 310 52482, juha.jolkkonen(at)hel.fi
  • kysely: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, puh. 09 310 42240, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, puh. 09 310 42240, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

Hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.
www.hel.fi/sote

Facebook

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs