Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » HelsingforsMission flyttar till Kampen

HelsinkiMissio

HelsingforsMission flyttar till Kampen

Pressmeddelande.
Publicerad: 27.02.2012 kl. 13:02
Utgivare: HelsinkiMissio

HelsingforsMissions mottagningar Krisjouren för unga, Nuorten Kriisipiste och Senioripysäkki flyttar fr.o.m. 5.3.2012 till Albertsgatan 33 i Kampen. Också volontärverksamheten och centraladministrationen flyttar in i de gemensamma hyresutrymmena.

Intensivare kamp mot ensamheten

– Kampen mot ensamheten är lättare då våra olika enheter inte behöver vara ensamma, beskriver Olli Valtonen, verksamhetsledare för HelsinforsMission, sammanslagningen av olika branscher i ett högkvarter. – Vår organisation blir även mera kreativ och dynamisk med flera verksamhetsformer under samma tak.

Stödgrupperna för seniorer inom Senioripysäkki, som flyttar till Albertsgatan, erbjuder kostnadsfritt personer över 60 år samtalsgrupper ledda av en psykoterapeut. Förfrågningar gällande grupperna inom Senioripysäkki tas emot på numret 045 341 0506.

Nuorten Kriisipiste och Krisjouren för unga erbjuder likaså diagnos- och avgiftsfri professionell hjälp åt unga i åldern 12-29 år och deras familjer. Kriisipistes öppna jour fortsätter på Albertsgatan på de gamla tiderna tisdag till torsdag kl 9-13 och Krisjouren för Unga ti-to 11-13. Lättillgänglig professionell hjälp erbjuds också i form av samtalsserier med tidsbeställning. Ångest, depression, ensamhet, mobbning, problem i mänskliga relationer, arbets- eller skolstress och sexuella frågor är de vanligaste orsakerna att komma. Hjälpen ges anonymt.

Intressegrupperna för seniorer och våldsarbetet stannar i Sörnäs

En del av HelsingforsMissions verksamhet fortsätter på den gamla adressen. Intressegrupperna för seniorer och mötena Laula kanssamme (Sjung med oss) fortsätter i det bekanta klubbutrymmet på Kinaborgsgatan. Projektet Aggredi för att utveckla våldsarbetet stannar i Sörnäs.

Specialservicecentret för musik Resonaari fortsätter sin verksamhet i Brändö, Kotivuori barnhem i Botby.

Organisationens jourtelefonnummer och personalens telefonnummer förblir oförändrade. Ny besöks- och postadress är Albertsgatan 33, 00180 Helsingfors

Vidare uppgigter: Helena Hulkko, kommunikationschef, tel 050 582 22 11, helena.hulkko@helsinkimissio.fi

 

Bilagor

HelsingforsMission är en organisation inom socialbranschen, som utvecklar och erbjuder verksamhetsformer för seniorer, unga och specialgrupper. Verksamheten, baserad på både yrkeskunskap och volontärarbete, utmanar alla människor att kämpa mot ensamhet - för de bortglömda. Organisationen har nära 90 anställda och över 1600 utbildade volontärer.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs