Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Harriet Finne-Soveri palvelualueiden ylilääkäriksi Helsinkiin

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Harriet Finne-Soveri palvelualueiden ylilääkäriksi Helsinkiin

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2015 klo 18:32
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori, geriatri ja lääketieteen tohtori Harriet Finne-Soveri on valittu Helsingin sosiaali- ja terveysviraston palvelualueiden ylilääkäriksi. Finne-Soveri aloittaa uudessa tehtävässä 1.9.2015.  

Palvelualueiden ylilääkärinä Finne-Soveri vastaa muun muassa Helsingin kotihoidon ja monipuolisten palvelukeskusten lääkäripalveluista. 

  • Olen todella iloinen, että saamme joukkoomme vahvan ikääntyneiden palvelujen osaajan, ja että Harriet on päätynyt palamaan takaisin kaupungille. Harriet työskenteli koko 2000-luvun Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollossa useissa johtamis- ja asiantuntijatehtävissä, viimeksi Kustaankartanon ylilääkärinä, kertoo sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen osastopäällikkö Juha Jolkkonen.

Kotihoidon kehittäminen on yksi Helsingin sosiaali- ja terveydenhuollon keskeisimmistä painoalueista. Helsingin tavoitteena on ikääntyneiden palvelujen palvelurakenteen keventäminen, ja kotona asumista tukevat palvelut ovat aina ensisijaisia. Helsingissä tehdään vuosittain yli 2,7 miljoonaa kotihoidon käyntiä.

  • Olemme laatimassa kotihoidon kehittämiseksi toimintasuunnitelmaa käyttäen hyväksi kansallisia suosituksia ja tutkimustietoa. Harriet on vankan tutkimustaustansa pohjalta juuri oikea henkilö tulemaan mukaan tähän työhön, jatkaa Jolkkonen.

     
  • Kotihoito on sosiaali- ja terveydenhuollon tärkeä risteyspiste. Siellä syntyy vanhuuden hyvinvointia, jos on syntyäkseen. Siellä syntyy myös hukkakustannuksia, jos emme pysty tukemaan riittävästi ikääntyneiden kotona asumista. Kotihoito on myös sairaalan, kotisairaalan, päivystyksen, palveluasumisen ja terveysasemien tärkeä yhteistyökumppani, summaa Finne-Soveri kotihoidon tärkeyttä osana palvelujärjestelmää.

Lääketieteen tohtori Harriet Finne-Soveri työskentelee tällä hetkellä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorina. Finne-Soveri on tunnettu myös laajasta tutkimustoiminnasta ja useista kansallisista ja kansainvälisistä luottamustehtävistä.

Lisätietoa toimittajille: Kristina Backlund, kaupunginsairaalan johtajalääkäri, puh. 09 310 42617, kristina.backlund(at)hel.fi ja tutkimusprofessori Harriet Finne-Soveri, puh. 0400 357 313, harriet.finne-soveri(at) thl.fi 

Lähettäjä: Jaana Juutilainen-Saari, viestintäpäällikkö, Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto, puh. 050 380 9738, jaana.juutilainen-saari(at)hel.fi

Helsingin sosiaali- ja terveysvirasto www.hel.fi - Terveyttä ja hyvinvointia helsinkiläisille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs