Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Faron lisensoi Traumakinen® Korean markkinoiden oikeudet Pharmbio Korealle

Faron Pharmaceuticals

Faron lisensoi Traumakinen® Korean markkinoiden oikeudet Pharmbio Korealle

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2016 klo 09:15
Julkaisija: Faron Pharmaceuticals

TURKU, 13.6.2016 – Faron Pharmaceuticals Oy (”Faron”) (LON: FARN) on solminut lisensointisopimuksen Pharmbio Korea Inc:n kanssa Traumakinen® kehittämisestä ja kaupallistamisesta Koreassa.  Soulissa sijaitseva Pharmbio on erikoistunut uusien lääkeaineiden myyntiin sairaaloille. Traumakine tähtää hengenvaarallisen akuutin keuhkovamma ARDS:n (Acute Respiratory Distress Syndrome) hoitoon, johon ei ole tarjolla lääkettä. Faronin kärkihanke Traumakine on edennyt faasi III:n yleiseurooppalaisiin ratkaiseviin potilastutkimuksiin.

Sopimus antaa Pharmbiolle yksinoikeuden Traumakineen Korean markkinoilla. Faron saa  allekirjoitusmaksuna 750.000 euroa, mikä kirjataan ensimmäisen puolivuotiskauden tulokseen. Faron on myös oikeutettu kehitykseen perustuviin etappimaksuihin, joita ei julkisteta. Lisäksi Pharmbio maksaa Faronille kolmanneksen tuotoista, mikä tarkoittaa kaksinumeroista rojaltia loppukuluttajahinnasta riippuvasta nettomyynnistä. Pharmbio kattaa myös Traumakinen kehittämiskulut Koreassa. Faron on sitoutunut antamaan PharmBiolle eurooppalaisen hyväksyntämateriaalin myyntiluvan saamiseksi Koreassa sekä toimittamaan Traumakinen lääkeainetta Pharmbiolle sovitulla hinnalla.

Faronin toimitusjohtaja Markku Jalkanen sanoo: ”Olemme erittäin tyytyväisiä Pharmbion kanssa solmimaamme sopimukseen, joka antaa hienon mahdollisuuden Traumakinen pääsylle Korea markkinoille. Pharmbion myyntiluvut ovat tasaisesti kasvaneet 30 % viimeisten viiden vuoden aikana, mikä tekee siitä erinomaisen kumppanin Korean markkinoille. Tämä lisensointisopimus noudattaa kasvustrategiaamme, jonka mukaan Faron solmii valikoituja kaupallistamiskumppanuuksia rajoitetuilla maantieteellisillä alueilla, mutta pitää itsellään oikeudet päämarkkina-alueella Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Uskomme tämän sopimuksen olevan paras tapa kiihdyttää Traumakinen kehitystä ja luoda pitkäaikaista arvoa osakkeenomistajille. ”

Tohtori Junsang Nam, Pharmbion toimitusjohtaja jatkaa: ”Olemme erittäin innostuneita lisensoimaan Traumakinen Koreaan ja tuomaan tämän merkittävään hoitamattomaan sairauteen kehitettävän lääkkeen korealaisille sairaaloille ja ARDS-potilaille. Vuosi sitten MERS-viruksen puhjettua Etelä-Koreassa monet ihmiset kärsivät vakavista keuhkotulehduksista ja äkillisestä hengitysvajeesta.  Uskomme Traumakinen tarjoavan uuden hoitomahdollisuuden näille, kuten myös muiden syiden takia ARDS:iin sairastuneille potilaille.”

Lisätietoja:

Faron Pharmaceuticals Oy

Katja Wallenlind
Puhelin +358 (50) 577 4807

E-mail: katja.wallenlind@faronpharmaceuticals.com


Faron Pharmaceuticals Oy

Faron Pharmaceuticals Oy on pitkälle edennyt kliinisen vaiheen lääkekehitysyritys, joka sijaitsee Turku Science Parkissa. Faronilla on kolme lääkekehitysohjelmaa, jotka keskittyvät akuutteihin elinvammoihin, syövän immunoterapiaan sekä metabolisen oireyhtymän verisuonitulehduksiin. Faronin kärkihanke Traumakine® on kehitetty akuutin keuhkovamman eli ARDS:n (Acute Respiratory Distress Syndrome) hoitoon. Se on harvinainen, hengenvaarallinen tila, johon liittyy laaja-alainen tulehdus keuhkoissa. Traumakine on edennyt yleiseurooppalaisiin ratkaiseviin faasi III:n potilastutkimuksiin (nimeltään INTEREST). Traumakinen lisäksi Faronilla on varhaisen vaiheen lääkeaihioita. Näihin kuuluu prekliininen Clevegen®, joka tähtää elimistön oman puolustusjärjestelmän hyödyntämiseen syövän kasvua ja leviämistä vastaan anti-Clever-1 -vasta-aineella ja edustaa täysin uutta immuno-onkologista lähestymistapaa, nimeltään TIET (Tumour Immunity Enabling Technology) . Faron Pharmaceuticals Oy on listattu Lontoon pörssin AIM-markkinapaikalle tunnuksella ‘FARN’.

www.faronpharmaceuticals.com sisältää myös suomenkielisen tiivistelmäsivuston

Pharmbio Korea Inc.

Pharmbio aloitti toimintansa 1999 Etelä-Koreassa ja sen liikevaihto on yli 47 miljoonaa USD. Se on laajentanut palveluvalikoimaansa ja kasvattanut tulostaan 24 % (8 vuoden vuotuinen kasvu).
Pharmbio Korea kehitti ensimmäisenä Koreassa hoidon virtsatiekiviin, UROCITRA, ja sillä on innovatiivisia tuotteita urologiaan, gastroenterologiaan, kirurgiaan sekä synnytyksiin ja gynekologiaan. Pharmbio Korea on lisensoinut ja markkinoinut tuotteita yhteistyössä lääkeyritysten kanssa esimerkiksi EU:ssa, Japanissa ja Kanadassa sekä vienyt patentoituja tuotteita Kaakkois-Aasian maille, kuten Myanmariin, Filippiineille, Vietnamiin ja Pakistaniin.

Lisätietoja: www.pharmbio.co.kr

Traumakine®

Traumakine®:n faasi I/II tehdyt potilastutkimukset 2011 osoittivat ARDS-potilaiden kuolleisuuden todennäköisyydessä 81 %:n laskun tutkimusjaksoon kuuluneiden 28:n päivän kohdalla. Tulokset julkaistiin alan johtavassa The Lancet Respiratory Medicine -julkaisussa (Bellingan et al. 2014) 1. Vastaavia tuloksia saatiin Traumakinen japanilaisesta faasi II-tutkimuksesta, jonka teki Faronin japanilainen lisensointikumppani Maruishi Pharmaceutical Co. Ltd (Lontoon pörssin RNS-tiedote tammikuussa 2016).

Parhaillaan käynnissä oleva ratkaiseva faasi III:n INTEREST-tutkimus tehdään noin 55 tehohoitoyksikössä seitsemässä eurooppalaisessa maassa: Belgia, Suomi, Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Iso-Britannia. Tutkimukseen osallistuu 300 aikuista potilasta, joilla on keskivaikea tai vaikea ARDS. Ensimmäinen potilas rekrytoitiin joulukuussa 2015. INTEREST on saanut 6 miljoonaa euroa rahoitusta EU:n seitsemännestä puiteohjelmasta (FP7).
Tieteellisesti Traumakine®-hoito perustuu interferon-beta-1a:n (FP-1201-lyo) käyttöön ARDS-potilaiden veri-kudosesteen (endothelial barrier) toiminnan ennallistamiseksi. Faasi I/II tutkimuksissa interferon-beta osoittautui turvalliseksi ja hyvin siedetyksi, ja potilaille löydettiin optimaalinen annostelutaso. Valittu merkkiaine osoitti selkeää annosvastetta ja hoidon CD-73 -kohdemolekyylitasot saatiin kasvamaan annostelujakson aikana.

Viite

Bellingan, G., Maksimow, M., Howell D.C., Stoltz, M., Beale, R., Beatty, M., Walsh, T., Binning, A., Davidson, A., Kuper, M., Shah, S., Cooper, J., Waris, M., Yegutkin, G.G., Jalkanen, J., Salmi, M., Piippo, I., Jalkanen, M., Montgomery, H., Jalkanen, S.: The effect of intravenous interferon-beta-1a (FP-1201) on lung CD73 expression and on acute respiratory distress syndrome mortality: an open-label study. Lancet Respiratory Medicine 2014.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs