Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Ensimmäiset englanninkielisen sairaanhoitajakoulutuksen suorittaneet valmistuvat SeAMKista

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ensimmäiset englanninkielisen sairaanhoitajakoulutuksen suorittaneet valmistuvat SeAMKista

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2012 klo 11:30
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Syksyllä 2009 Seinäjoen ammattikorkeakoulussa käynnistyi ensimmäistä kertaa eng-lanninkielinen sairaanhoitajakoulutus nursing-koulutusohjelman opiskelijoiden aloitta-essa opintonsa. Joulukuussa tästä ryhmästä valmistuu 16 uutta sairaanhoitajaa.

 

Suoritettu tutkinto (Registered Nurse, RN) vastaa sisällöltään täysin suomalaista sairaanhoitaja (AMK) -tutkintoa. Kansainvälisessä ryhmässä on ollut opiskelijoita yhdeksästä maasta ja neljästä maanosasta: kolme suomalaista, kahdeksan aasialaista, neljä afrikkalaista ja yksi amerikkalainen opiskelija.

 

Yksi valmistuneista on nepalilainen Rula Maharajan-Joshia, joka kertoo laadukkaan koulu-tuksen houkutelleen hänet Suomeen ja Seinäjoelle. Lisäksi Maharjan-Joshia arvostaa suomalaisen koulutusjärjestelmän maksuttomuutta. Valmistumisen jälkeen hän suunnittelee jäävänsä töihin Suomeen. Tulevaisuuteen kuuluu hyvin todennäköisesti myös jatko-opintoja.

 

Lisäopinnot kiinnostavat niin ikään Essi Simoskaa. Ensisijaisena haaveena valmistumisen jälkeen on kuitenkin hakeutua työhön akuuttihoidon, erityisesti päivystystoiminnan pariin. Mikä sai hänet valitsemaan englanninkielisen koulutusohjelman suomenkielisen sijaan?

– Halusin opiskella englanninkielisessä ohjelmassa siksi, että ajattelin sen olevan mielenkiintoinen vaihtoehto tavanomaiselle sairaanhoitajakoulutukselle. Englanniksi opiskeleminen tuntui myös kannattavalta ulkomailla olevien työmahdollisuuksien vuoksi. Lisäksi hyvät mahdollisuudet lähteä harjoitteluun tai opiskelijavaihtoon ulkomaille houkuttelivat.

 

Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Asta Heikkilä kuvaa ensimmäisen englanninkielisen sairaanhoitajaryhmän kouluttamista Seinäjoella pioneerityöksi. Koulutuksen aloittamista edelsi pitkäaikainen ja laaja ennakkosuunnittelu. Arkeen on silti sisältynyt monenlaisia ennakoimattomia haasteita ja epämukavuusrajojen ylittämisiä niin opiskelijoilta kuin henkilöstöltä.

– Valmistuvat sairaanhoitajat ovat saaneet hyvät valmiudet työskennellä hoitotehtävissä Suomessa ja kansainvälisissä työympäristöissä. Koulutus on ollut monella tapaa antoisaa myös koko SeAMK-yhteisön ja Etelä-Pohjamaan terveydenhuollon organisaatioille sekä vahvistanut kansainvälisyysosaamistamme, Asta Heikkilä toteaa.

 

Ryhmän tutoropettajana sekä nursing-koulutuksen vastuuopettajana toiminut Mari Salminen-Tuomaala iloitsee opiskelijoiden innokkuudesta ja motivoituneisuudesta.

– Eri kulttuureista tulevat opiskelijat ovat rikkaus. He hoitavat erityisesti vanhuksia arvokkaasti ja sydämellä, sillä monissa maissa ja kulttuureissa ikäihmisiä arvostetaan suuresti, Mari Salminen-Tuomaala kertoo.

 

 

Lisätietoja:

Nursing-koulutuksen vastuuopettaja Mari Salminen Tuomaala, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

puh. 020 124 5225, mari.salminen-tuomaala(at)seamk.fi

SeAMKissa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4800 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs