Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Enemmistö suomalaisista kannattaa Kela-korvausten nostamista

Enemmistö suomalaisista kannattaa Kela-korvausten nostamista

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2012 klo 09:32
Julkaisija: Terveyspalvelualan Liitto

Peräti 73 % suomalaisista on sitä mieltä, että yksityisistä terveydenhuoltopalveluista maksettavaa Kela-korvausta pitäisi nostaa. Vastaajista naiset ja työttömät olivat asiasta vieläkin yksimielisempiä. Heistä yli 80 % kokee korvauksen olevan nykyisellään riittämätön.

Tulos selviää Lääkäripalveluyritykset ry:n, Terveyspalvelualan Liiton ja Terveydenhuollon palveluntuottajat ry:n yhdessä teettämästä tutkimuksesta. Kaksiosaisessa tutkimuksessa kartoitettiin sekä kuntapäättäjien että kuntalaisten näkemyksiä terveyspalvelujen tulevaisuudesta. Tutkimuksen tuloksista keskusteltiin tänään Majvikissa Terveyspalvelualan syysseminaarin yhteydessä järjestetyssä kansanedustajien vaalipaneelissa, johon osallistui edustaja jokaisesta eduskuntapuolueesta.

Kela-korvaus eli sairaanhoitovakuutuskorvaus lisää yksittäisen ihmisen valinnanmahdollisuuksia. Suomalaisista jopa 87 % pitää valinnanvapauden lisäämistä terveydenhuollon palveluissa tärkeänä. Heidän mielestään asiakkailla pitäisi olla tulevaisuudessa mahdollisuus valita terveyspalvelun tuottajaksi myös yksityisen sektorin toimija.

– Kela-korvauksella voidaan ohjata kansalaisia hakemaan terveyspalveluja myös yksityiseltä sektorilta. Tällä tavoin julkiseen terveydenhuoltoon kohdistuvaa painetta saadaan purettua, toteaa Terveyspalvelualan Liiton toimitusjohtaja Merja Hirvonen.

– Kela-korvausta ei ole nostettu kertaakaan viimeisten 23 vuoden aikana ja nyt hallitus on esittänyt siihen 20 miljoonan euron leikkausta ensi vuodelle. Korvaustaso on jo nyt jäänyt pahasti jälkeen alan kustannuskehityksestä, mikä tarkoittaa sitä, että keskimääräinen korvaustaso on tällä hetkellä alle 25 % todellisista, asiakkaalle koituvista kustannuksista.  Sairausvakuutuslakia hyväksyttäessä tavoitteena oli 60 %:n korvaustaso, Lääkäripalveluyritykset ry:n toiminnanjohtaja Ismo Partanen sanoo.

Lisätietoja:
Terveyspalvelualan Liitto, toimitusjohtaja Merja Hirvonen, puh. 040 588 0841, merja.hirvonen@terveyspalvelut.fi
Lääkäripalveluyritykset ry, LPY, toiminnanjohtaja Ismo Partanen, puh. 040 518 5799, ismo.partanen@lpy.fi
Terveydenhuollon palveluntuottajat, puheenjohtaja Antti Ylikorkala, puh. 050 505 3434, antti.ylikorkala@attendo.fi

Tutkimuksen toteutti Aula Research Oy. Kansalaistutkimus toteutettiin 15.8.–2.9.2012 ja siihen vastasi 1 231 suomalaista. Tutkimuksen otos edustaa yli 18-vuotiaita mannersuomalaisia ja sen virhemarginaali on noin 2–3 % molempiin suuntiin.

 

Terveyspalvelualan Liitto on Elinkeinoelämän keskusliiton yksityistä terveyspalvelualaa edustava työmarkkina- ja elinkeinopoliittinen etujärjestö. Liitto edustaa voimakkaasti kasvavaa palvelutoimialaa. Liittoon kuuluu noin 200 terveyspalvelualan yritystä ja yhteisöä, jotka toimivat laaja-alaisesti yksityisellä terveyspalvelualalla. Jäsenyritykset työllistävät lähes 24 000 terveydenhuollon ammattilaista noin 300 paikkakunnalla. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs