Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » ANNA KATSEESI VAELTAA! Monitehopiilolaseilla näet kesän läheltä ja kaukaa

ANNA KATSEESI VAELTAA! Monitehopiilolaseilla näet kesän läheltä ja kaukaa

Julkaistu: 01.06.2010 klo 09:02
Julkaisija: Optisen Alan Tiedotuskeskus

Piilolasit mielletään usein vain nuorille sopivaksi vaihtoehdoksi silmälaseille. Myös aikuisnäköisille on olemassa piilolaseja, jotka toimivat moniteholasien tavoin. Piilolasien tuoma näkemisen helppous on siis kaikenikäisten ulottuvilla!

Piilolasit mielletään usein vain nuorille sopivaksi vaihtoehdoksi silmälaseille. Myös aikuisnäköisille on olemassa piilolaseja, jotka toimivat moniteholasien tavoin. Piilolasien tuoma näkemisen helppous on siis kaikenikäisten ulottuvilla!

Piilolasien optiikan kehittymisen myötä myös piilolaseihin on saatu moniteholinssien ominaisuudet, eli eri voimakkuus eri katseluetäisyydelle. Monitehopiilolaseilla näkee siis sekä lukea että katsella kauemmas.

Näe kaikki mielenkiintoinen!
Piilolasit sopivat hyvin erilaisiin kesämenoihin ja -harrastuksiin. Erityisen kätevät piilolasit ovat liikunta-aktiviteeteissa, joissa halutaan nähdä mahdollisimman laajalle, eri etäisyyksille tai joissa silmälasit olisivat tiellä. Silmälasit saattavat valua hikoillessa, ja siksi piilolasit ovat hyvä ratkaisu hikiliikuntaan. Piilolasikäyttäjä voi myös valita vapaasti mieleisensä aurinkolasit, jolloin on mahdollista käyttää vaikkapa hyvinkin kaarevia urheilulaseja.

Monitehopiilolasit ovat paikallaan myös kesän iltamenoissa: sen lisäksi, että niillä näkee hoitaa tekstiviestiliikennettä tai kuitata pankkikorttiostoksen, niillä erottaa kauempaa sekä tutut että kivannäköiset tuntemattomat. Myös pienten lasten kanssa puuhaillessa piilolasit ovat usein silmälaseja kätevämpi valinta.

Uudet materiaalit, uudet mahdollisuudet
Piilolasien materiaalit ovat kehittyneet aiempaa mukavammiksi. Kuivasilmäisyys ei välttämättä ole enää este piilolasien käytölle, sillä monet uudet materiaalit parantavat silmien kosteustasapainoa. Joillekin piilolasien käyttö oli aiemmin mahdotonta silmien hapenpuutteen takia. Uusissa linsseissä hapenläpäisyä on parannettu.  

Nykyiset linssimateriaalit mahdollistavat piilolasien käytön jopa kuukauden jatkuvaan käyttöön asti. Jatkuvakäyttöiset, yötä päivää käytettävät piilolasit ovat kätevät käyttöön esimerkiksi vaellusreissulle. Kertakäyttöiset monitehopiilolasit ovat käyttäjälle helppo ja huoleton ratkaisu olosuhteisiin, joissa linssien puhdistaminen on hankalaa tai mahdotonta, tai kun käyttö on satunnaista.  

Sovitus ja tarkastukset asiantuntijalla
Optikkoliikkeissä palvelevat piilolasisovitukseen erikoistuneet optikot. Piilolasioptikko varmistaa, ettei piilolasien käytölle ole estettä ja valitsee asiakkaalle parhaiten sopivan linssityypin ja
-voimakkuuden. Piilolasikäyttäjän tulee käydä optikolla jälkitarkastuksessa ja silmälääkärillä silmien terveystarkastuksessa. Säännölliset tarkastukset ovat tarpeellisia silmien terveydestä huolehtimiseksi.

Lisätietoja: Optisen Alan Tiedotuskeskus, optikko Tuula Salomaa. Puh. (09) 4733 5475,   tuula.salomaa@optiikkamedia.fi

OPTISEN ALAN TIEDOTUSKESKUS
www.optometria.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs