Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Allergia- ja astmaliitto vahvistaa asiantuntijuuttaan kemikaaleissa

Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto vahvistaa asiantuntijuuttaan kemikaaleissa

Tiedote.
Julkaistu: 01.07.2016 klo 09:41
Julkaisija: Allergia- ja Astmaliitto ry

Allergia- ja astmaliitto saa säännöllisesti yhteydenottoja kemikaalien ja erityisesti tuoksujen aiheuttamista oireista. Liitto vastaa oireilevien sekä aiheesta kiinnostuneiden huoleen rekrytoimalla oman kemikaaliasiantuntijan.

Kemikaaliasiantuntijan ensisijaisena tehtävänä on koota ja tuottaa kemikaaleihin liittyvää tietoa kuluttajille sekä liiton edunvalvonnan ja lausuntojen tueksi.

- Uuden asiantuntijan myötä meillä on mahdollisuus kehittää kemikaalien terveysvaikutuksiin liittyvää tutkimustoimintaamme. Lisäksi meillä on nyt paremmin resursseja tehdä kemikaaleihin liittyvää yhteistyötä sekä kotimaassa että kansainvälisten tahojen kanssa, kertoo viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta.

Kemikaaliasiantuntijan tehtävään valittu kemisti (FM) Sanna Virtanen siirtyi Allergia- ja astmaliittoon VTT:n tutkimus- ja tuotekehityksestä kesäkuun alussa.

- Altistumme erilaisille kemikaaleille ja niiden yhdisteille arjessa, olipa kyse sitten hajusteista, tekstiileistä, pesuaineista, huonekaluista, tai kosmetiikasta. Osa kemikaaleista on herkistäviä ja allergisoivia, minkä vuoksi on tärkeää lisätä kuluttajan tietoutta niiden vaikutuksista ja siten helpottaa kuluttajan arjen valintoja. Tietolähteitä on lukuisia, ja niistä saatava tieto vain osaksi totuudenmukaista. Tämän vuoksi koen, että allergiaan, astmaan ja yliherkkyyksiin liittyvän oikean, ajankohtaisen tiedon kokoaminen ja levittäminen kuluttajille on oleellista, Sanna Virtanen Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Hänen lisäkseen liiton asiantuntijoina työskentelee terveydenhuollon ammattilaisia sekä biologitutkijat Etelä-Karjalan Allergia- ja ympäristöinstituutissa. Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen kosmetiikkaneuvoja sekä Pirkanmaan yhdistyksen ruoka-allergianeuvoja täydentävät liiton osaamista omilla erityisalueillaan.

Lisätiedot toimituksille
Niki Alanko, viestintäpalvelujen johtaja, p. 040 5255 982
Kemikaaliasiantuntija Sanna Virtanen, p. 0400 241 104

Tiedottaja Elina Demir, p. 040 544 9728, tiedotus@allergia.fi (lomalla 4.7. lähtien)

Allergia- ja Astmaliitto ry jäsenyhdistyksineen on valtakunnallinen terveysjärjestö, jonka perustehtävänä on allergiaa ja astmaa sairastavien terveyden edistäminen.

- Parannamme allergiaa ja astmaa sairastavien elämänlaatua.
- Toimimme asiantuntevana allergia- ja astmatiedon jakajana.
- Toimimme aktiivisena yhteiskunnallisena vaikuttajana ja kantaaottavana edunvalvojana.
- Kannustamme allergiaa ja astmaa sairastavia ja heidän läheisiään järjestäytymään.

Liitolla on jäsenyhdistyksiä kautta maan. Tervetuloa mukaan toimintaan!

www.allergia.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs