Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Terveys » Agomelatiini on tehokas uutuus masennuksen hoitoon

Agomelatiini on tehokas uutuus masennuksen hoitoon

Julkaistu: 30.03.2010 klo 10:14
Julkaisija: Servier Finland Oy

– Agomelatiini on ensimmäinen melatonerginen masennuslääke, jonka vaikutusmekanismi on aivan erilainen kuin muilla käytössä olevilla masennuslääkkeillä. Agomelatiini vaikuttaa kaikkiin masennuksen oireisiin, myös vuorokausirytmin häiriöihin, totesi professori Emmanuelle Corruble vieraillessaan Helsingissä Psykiatripäivien yhteydessä järjestetyssä satelliittisymposiumissa.

Ranskalainen Emmanuelle Corruble on kansainvälisesti hyvin arvostettu. Hän toimii tällä hetkellä psykiatrian professorina Pariisin Sudin yliopistossa sekä Bicêtren yliopistollisessa sairaalassa. Lisäksi hänellä on lukuisia, merkittäviä kansainvälisiä luottamustoimia.

Corrublen mukaan vakavan masennuksen hoidossa on ongelmana se, että masennusta ei diagnosoida eikä hoideta oikein. Hän arvioi, että vain kymmenen prosenttia vakavasta masennuksesta kärsivistä saa tautiinsa asianmukaista hoitoa.

– Monet potilaat ja lääkärit eivät ole tyytyväisiä nykyisiin masennuslääkkeisiin. Uudelle lääkkeelle on siis selkeä tarve. Toiveena on lääke, joka tehoaa nopeammin ja jolla on pitkäaikaisempi vaikuttavuus sekä parempi siedettävyys, Corruble sanoi.

Hänen mukaansa agomelatiini on antanut jo vakuuttavaa näyttöä sekä lyhyissä että pitkäkestoisimmissa lääketutkimuksissa.
– Kun agolamelatiinia verrattiin lääketutkimuksessa venlafaksiiniin, potilaat kokivat, että agomelatiinin parantaa unen laatua ja lisää päiväaikaista virkeyttä jo viikon käytön jälkeen (1). Lisäksi agomelatiini ei aiheuta häiriötä seksuaalitoiminnoissa (2). En tiedä mitään toista tutkimusta, jossa jollekin muulle masennuslääkkeelle olisi saatu samansuuntaisia tuloksia, Corruble sanoi.

Agomelatiini on lääkeyhtiö Servierin kehittämä uusi masennuslääke. Agomelatiini on saanut myyntiluvan koko EU:n alueella helmikuussa 2009. Servier Finland Oy toi agomelatiinin Suomen markkinoille elokuussa 2009 ja markkinoi sitä kauppanimellä Valdoxan. Lääkkeelle haetaan Kelan peruskorvattavuutta.

Viitteet:
1) Lemoire et al. J Clin Psychiatry 2007
2) Kennedy J Clin Psychopharmacology 2008

Kuvateksti:

– Agomelatiini on tehokas ja hyvin siedetty masennuslääke, jolle on selkeä tarve, professori Emmanuelle Corruble totesi. Hän puhui psykiatripäivien yhteydessä järjestetyssä satelliittiymposiumissa, jossa käsiteltiin masennuksen hoidon innovatiivista hoitovaihtoehtoa.

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs