Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Willi Idea –kilpailun kuusi finalistia on valittu

Lappeenrannan kaupunki

Willi Idea –kilpailun kuusi finalistia on valittu

Tiedote.
Julkaistu: 26.10.2015 klo 14:51
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Willi Idea –kilpailun ilmoittautuminen päättyi sunnuntaina 18.10. Määräaikaan mennessä saapui 106 ideaa, joista noin puolet tuli opiskelijoilta. Finaaliin valittiin kuusi ideaa, joista tuomaristo valitsee voittajan 25.11. järjestettävässä finaalitapahtumassa.

Syyskuun puolessa välissä alkanut hakuaika Willi Idea –kilpailuun päättyi viime sunnuntaina. Liikeideakilpailu herätti suurta mielenkiintoa eteläkarjalaisten keskuudessa. Määräaikaan mennessä saapui 106 hyväksyttyä kilpailutyötä yrityksiltä, tutkijoilta ja yksityishenkilöiltä. Noin puolet kilpailutöistä tuli opiskelijoilta. Osallistujien määrä ylitti odotukset ja ideoiden korkeasta tasosta johtuen kuusi ideaa valittiin finaaliin. Ideoiden joukossa on mobiilisovellus, online–palvelu, kaksi teknologiaideaa sekä kaksi tuoteideaa.

Finaaliin pääsivät:

  •  WeTask!t, yhteyshenkilö Tuomas Tiilikainen
  • Mittaus valokuvasta, yhteyshenkilö Markku Sinkkonen
  • Bro Bono Oy, yhteyshenkilö Tommi Vilkko
  • Vionice Oy - Visuaalisten tarkastusten tuki- ja automatisointi järjestelmä, yhteyshenkilö Mikko Haavisto
  • Matkakeisari.fi, yhteyshenkilö Markus Laukkanen
  • ArteMano acoustics- akustiikkareliefit ja AMa Felt Design –valmistuotteet, yhteyshenkilö Tossavainen Anne-Mari

Ideoiden suuri määrä ilahdutti esiraatia, johon kuuluu kuusi yrityskehitysasiantuntijaa Wirma Lappeenranta Oy:stä ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:stä. Esiraadin jäsen Mikko Ojapelto Wirmasta on tyytyväinen osallistujien määrään sekä laatuun. - Ideoita tuli viime vuoteen verrattuna melkein kolminkertainen määrä. Kaikki hyvät ideat eivät mahtuneet finalistien joukkoon, joten päätös finalisteista ei ollut helppo, Ojapelto kertoo.

Ojapellon mukaan kilpailuun saapui paljon erilaisia ideoita eri toimialoille. Myös ideoiden valmiusaste vaihteli suuresti. Osa kilpailuideoista oli erittäin tuoreita ja osaa oli työstetty jo vuosia. - Jokainen kilpailuun osallistunut tulee saamaan palautteen ideastaan joko kirjallisesti tai järjestettävässä palautetilaisuudessa. Esiraatimme arvion mukaan valtaosaa kilpailuideoista voidaan jalostaa liiketoiminnaksi. Vaikka idea ei tällä kertaa finaaliin asti yltänytkään, voi idean omistaja lähteä kehittämään siitä liiketoimintaa avullamme, Ojapelto vinkkaa.

Willi-idea -kilpailun voittaja julkistetaan Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla 25.11.2015 järjestettävässä kaikille avoimessa tapahtumassa, jossa finalistit esittävät liikeideansa. Finalistien kilpailutöitä arvioidaan erityisesti liikeidean toteuttamiskelpoisuuden, uutuusarvon ja markkinapotentiaalin näkökulmista. Lisäksi painotetaan tiimin osaamista ja esiintymistä. Kilpailutöitä arvioi korkeatasoinen tuomaristo, johon kuuluvat Flowrox Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Vartiainen, Gorilla Ventures Oy:n partneri Risto Rautakorpi, Etelä-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Jami Holtari ja Sami Etula, bisnesenkeli Etula Group Oyj:stä.

Liikeideakilpailun voittaja saa 10 000 euroa kehittämisrahaa idealleen. Finaalin paras esitys huomioidaan Microsoftin laitepalkinnolla. Tämän lisäksi kaikkien opiskelijaideoiden kesken arvotaan Applen kannettava tietokone.

Kilpailun järjestävät Wirma Lappeenranta Oy, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto osana StartupMill –toimintaa.

Lisätietoja: Mikko Ojapelto, Wirma Lappeenranta Oy, johtaja, yrityspalvelut, mikko.ojapelto@wirma.fi, 040 652 7389

Willi Idea -kilpailun tavoitteena on löytää uusia korkean osaamisen ja kansallisen potentiaalin omaavia liikeideoita, joilla on mahdollisuus kehittyä yritystoiminnaksi Etelä-Karjalassa. 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Wirma Lappeenranta Oy palvelee Lappeenrannan seudun yrittäjiä, yrityksiä ja matkailijoita sekä kehittää alueen toimintaympäristöä ja kilpailukykyä. Tavoitteenamme on saada Lappeenrannan seudulle uudistuvaa liiketoimintaa ja lisätä alueemme vetovoimaisuutta. Wirma on Lappeenrannan ja ympäristökuntien – Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren – omistama voittoa tavoittelematon seudullinen elinkeinoyhtiö. www.wirma.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs