Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Telekommunikaatio » Valtiolla siirrytään matkapuhelinratkaisuun

Valtiovarainministeriö

Valtiolla siirrytään matkapuhelinratkaisuun

Julkaistu: 04.12.2009 klo 12:00
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö kehottaa valtion virastoja ja laitoksia siirtymään puhelinasioissa yhden puhelinliittymän malliin. Tavoitteena on, että tämä liittymä olisi matkapuhelinliittymä.

Valtiovarainministeriö kehottaa valtion virastoja ja laitoksia siirtymään puhelinasioissa yhden puhelinliittymän malliin. Tavoitteena on, että tämä liittymä olisi matkapuhelinliittymä.

Valtiovarainministeriö antoi linjaukset valtionhallinnon puhelinratkaisusta 1.12.2009. Linjausten mukaan virastojen tulisi hankkia puheratkaisut palveluina hyödyntäen kaupallisten toimijoiden palvelutuotantoa. Puhelinasioiden puitesopimuksen uusiminen vastaamaan ohjeistusta on valmisteilla Hanselissa.

Valtionhallinnossa käytetään vuosittain 31,6 miljoonaa euroa puheluihin ja 45 henkilötyövuotta puhelinasioiden hallinnointiin. Hallinnon puhelinratkaisuissa on paljon päällekkäisyyksiä; suurella osalla valtion työntekijöistä on sekä lankaverkon että matkapuhelinverkon puhelinliittymä. Matkapuhelinratkaisuun jo siirtyneissä valtionhallinnon organisaatioissa on toteutunut huomattavia kustannussäästöjä.

Säästöjen lisäksi esitetyillä puhelinlinjauksilla edistetään virkamiesten tavoitettavuutta hallinnon henkilökunnan ja kansalaisten näkökulmasta. Yhtenäiset ratkaisumallit mahdollistavat joustavan organisaatioiden kehittämisen ja tuovat mukanaan hyötyjä hankintatoimessa, kun samanlaisia ratkaisuja voidaan hankkia suurina kokonaisuuksina. 

Siirtyminen palveluhankintaan ja matkapuhelinratkaisuun suositellaan tehtäväksi sopivassa elinkaaren vaiheessa: tavoitteena ei ole itseisarvoisesti korvata toimivaa ratkaisua uudella. Toiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi tarvitaan jatkossakin yhä myös matkapuhelimia täydentäviä puhelinratkaisuja.

Lisätietoja:
valtion IT-johtaja Yrjö Benson, puh. 040 558 2142 tai (09) 160 33255 ja neuvotteleva virkamies Max Hamberg, puh. 040 358 5104,
sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@vm.fi.

Linkki lausuntomateriaaliin

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs